Ankara Muhtarlar Derneği’nin geleneksel hale getirdiği ve muhtar eşlerinin katılımıyla gerçekleştirdikleri Türkiye turunun bu yılki durağı Doğu Karadeniz oldu.

Başkan Kazım Taner’in organizesinde ilk gün Trabzon’daki tarihi ve turistik yerleri gezen kafile daha sonra Rize Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mustafa Erbaş’ın ev sahipliğinde Rize’deki tarihi ve turistik yerleri gezdi.

Rize’nin doğal güzelliklerinden çok etkilendiklerini belirten muhtar eşleri çayın tarladan bardağa kadar olan aşamalarını yakından görüp inceleme fırsatı bulduklarını ve bu süreçten çok etkilendiklerini belirttiler.

Rize’nin turizm sektöründen daha fazla faydalanması ve güzelliklerini dünyaya açması için ve bu alanda adından söz ettirmesi için yeni projeler ve çalışmalar yapılması gerektiğini vurgulayan Ankara Muhtarlar Derneği Başkanı Kazım Taner: “Bizim geleneksel Türkiye turları kapsamında Rize’yi tercih edişimizin bir sebebi de Rize Muhtarlar Derneği ve Rize Muhtarlar Federasyonu Başkanımız sayın Mustafa Erbaş’la olan yakın dostluğumuzdur. Bundan sonra da Rize’ye ziyaretlerimiz devam edecektir. Kafilemizi oluşturan muhtar eşleri bayan arkadaşlarımız Rize’nin doğal güzelliklerine hayran kaldılar. Hayatımızın bir parçası olan çayı çok merak ediyorlardı. ÇAYKUR’umuzun fabrikasını ziyaret ederek bu konudaki meraklarını da gidermiş olduk. Bizlere yakın ilgi ve alaka gösteren fabrika müdürümüz Sayın Köksal Kasapoğlu beye de ayrıca teşekkür ediyoruz. Bizi çok güzel şartlarda ağırlayıp Karadeniz insanının misafirperverliğini gösteren Rize Sporcu Kamp Eğitim Merkezi Müdürümüz olmak üzere tüm personele ve özellikle bizim Rize’ye gelmemize vesile olan Rize Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mustafa Erbaş’a teşekkür ediyoruz. Bu güzellikleri görmemize vesile oldular. “

Ankaralı muhtar eşlerinin ziyaret için Rize’yi tercih etmelerinden dolayı memnun olduklarını belirten Rize Muhtarlar Derneği ve Rize Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mustafa Erbaş: “Sayın başkanıma ve siz değerli hanımefendilere teşekkür ediyorum. Buradan güzel duygularla ve memnun ayrılmanız bizim için çok önemli. Umarım buradan güzel anılarla ve iyi duygularla ayrılıyorsunuzdur. Sizler bizim turizm elçilerimizsiniz. Burada gördüğünüz güzellikleri dostlarınıza yakınlarınıza anlatmayı onlara buraları görmeleri konusunda telkinde bulunmayı ihmal etmeyin. “

Kafile Rize’den ayrılmadan Ankara Muhtarlar Derneği Başkanı Kazım Taner katkılarından ve misafirperverliğinden dolayı Başkan Mustafa Erbaşa bir teşekkür plaketi takdim ederken, Başkan Mustafa Erbaş’ta kafiledeki her kese “siz annelerimizin yetiştirdiği, kanlarını canlarını bu din için vatan için bu millet için ezan dinmesin bayrak inmesin diye şehit olan evlatlarımızın kanıyla yoğrulan ay yıldızlı bayrağımızı hediye ediyorum” Türk Bayrağı hediye etti. Bu sırada bayanlar arasında duygusal anlar yaşandı.