Kısa adı RİMUDER olan Rize Muhtarlar Derneği Başkanı Recep Sakal, yaklaşan yerel seçimlere ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu süreci, insanları birbirine düşürmeden, kardeş kavgasına meydan vermeden sonuçlandırmak temel görevimiz olmalıdır.” dedi.

Muhtarların vatandaş gözünde devlet, devlet gözünde vatandaş olduğunu belirten Başkan Sakal muhtar adayarının, aday oldukları köy ve mahallelerine hizmet etme aşkını ön planda tutup açıklamalarında birbirini incitmeden, karşı tarafa hakaret ve kötü sözler söylenmeden uzak olması gerektiğini belirtti. Başkan Sakal: "Muhtar olarak bizler vatandaş gözünde devlet, devlet gözünde vatandaşız. Devletle halk arasında bir köprüyüz. Devlete ihtiyaç duyulduğunda çalınacak ilk kapıyız. Mahalleli ve köylüsünün sorunlarıyla ilgilenen, çare üreten, bulunduğumuz yerin hukukunu düzenini koruyan devlet memuruyuz. Kimi zaman arabulucu kimi zaman sığınılan bir liman, kimi zaman kazma kürekle çalışan bir inşaat işçisiyiz. Düğün ve cenazelerde gözlerin aradığı acı ve mutlulukların paylaşıldığı kişiyiz.

Hizmetin her iki tarafında varız. Hizmet bir gönül işidir, sevda işidir. Muhtar adayı olan arkadaşlarımın, aday oldukları köy ve mahallelerine hizmet etme aşkıyla talip olduklarına inanıyorum. Köy ve mahallelerimize yaptığımız her hizmet şehrimiz ve ülkemiz içinde bir hizmettir. Bulunduğumuz yeri daha ileriye taşımak, daha yaşanılır hale getirmek, ülkemizi daha ileriye taşımaktır. Ülke ve insan için yapılan her hizmet kutsaldır.

Bir seçim sürecindeyiz. Bu süreci en sağlıklı şekilde sürdürmek ve bitirmek bizim elimizdedir. Seçim çalışmaları sırasında, ülkemizin birlik ve beraberliğini korumak ayrıştırıcı söylemlerden kaçınmak, insanları birbirine düşürmeden, kardeş kavgasına meydan vermeden sonuçlandırmak temel görevimiz olmalıdır.

Hizmet için girilen bu yarış, birbirini incitmeden, karşı tarafa hakaret ve kötü sözler söylenmeden, aşağılamadan kaçınarak yapılmalı kırgınlık ve dargınlıklara sebep olunmamalıdır. Yapılacak hizmet şekli ön plana çıkarılmalıdır." dedi.

Mevcut muhtarlara teşekkür eden RİMUDER Başkanı Recep Sakal; "Hepimizin bildiği gibi önümüzdeki hafta sonu; 31 martta bir yerel yönetim seçimi yapılacak bu seçim bazılarımız için yeni bir başlangıç bazılarımız için bir veda olacak. Seçim sonunda devam etme yetkisi olan arkadaşlarıma ve yeni seçilen arkadaşlarıma başarılar diliyor, isteyerek görevini bırakan ya da seçilemeyen arkadaşlarıma; yaptıkları hizmetlerden dolayı Rize adına ve Derneğimiz adına teşekkür ediyor, yeni yaşamlarında sağlık ve mutluluklar diliyorum. Bu sürecin sağlıklı bir şekilde son bulmasını, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diler, katılmanızdan dolayı hepinize çok teşekkür ederim." dedi.