Başkan Recep Sakal Korona virüs salgını ile mücadele kapsamında Rize Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu oluşturulup çalışmalar başladığında  Mahalle ve Köy Muhtarlarından oluşan, Rize Muhtarlar Derneği olarak en aktif şekilde bu çalışmalara gönülden katıldıklarını söyledi. 

RİMUDER Başkanı Recep Sakal yaptığı açıklamada: "Devletimizin salgın karşısında insan yaşamını öncelikli olarak ele alması gibi, bizler de insan sağlığını öncelikli olarak ele aldık. Gece gündüz demeden 24 saat vatandaşlarımızı bilgilendirmeye çalıştık. Vefa Sosyal Destek grubuyla sürekli irtibatta olarak, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için azami gayret gösterdik ve gösteriyoruz.

65 yaş üstü vatandaşların tespiti, ihtiyaçlarının onlara ulaştırılması, ihtiyaç sahibi vatandaşlara devletimizin verdiği yardımların teslim edilmesi ve sağlıklı kalmamız için yapmamız gerekenleri yaptık ve yapıyoruz. Köy ve mahallemize gelmesi gereken hizmetleri ihmal etmeden takip ediyoruz.

Tek geçim kaynağımız olan çay ve çay kampanyasında sorun yaşamamak, üreticilerimizin sorun yaşamaması için, her toplantıya katılıyor, dilimiz döndüğünce yapılması gerekenleri ifade ediyoruz.

Müstahsillerin, çay işçilerinin ve yarıcıların durumu konusunda görüşmelerimizi sürdürüyor, bu sezonun en az sorunla bitirilmesi için, tüm gayretimizle çalışıyoruz.

Bu salgın hastalıkla mücadelede ne gerekiyorsa yaparak, devletimizin ve özellikle sağlık çalışanlarımızın işini kolaylaştırıyoruz.

Yaşlılarımızın bir çınar olduğunu ve bu çınarlarımızı kaybetmemek için, canla başla mücadele edeceğimizin bilinmesini isteriz.

Mahalle ve Köylerimize sonradan gelenlerin, 14 günlük karantina süresine uymalarını takip ediyor, uyarıyor ve ilgili kurumlarla irtibatımızı sürdürüyoruz.

Bu salgını atlatmak için, yapmamız gerekenlerin tüm vatandaşlarımız tarafından yapılmasını, sosyal mesafe, el temizliği ve diğer kuralların aksatmadan uygulanmasını rica ediyoruz.

Korona virüs salgınında hayatını kaybedenlere ALLAH’tan rahmet, hastalarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu salgınla mücadele eden, en başta Sağlık çalışanlarımıza, Güvenlik Güçlerimize ve bu mücadelede yer alan tüm kurum ve kişilere teşekkür ediyor, saygılarımızı sunuyoruz." dedi.