RİMUFED Başkanı Tuncay Maşalacı yaptığı açıklamada: éRize Muhtarlar Federasyonu olarak Türk siyasetinin ve demokrasisinin birlik ve beraberlik içerisinde son derece anlamlı olabileceğine inanan bir Sivil toplum kuruluşuyuz. Uygulanan politikaların faydasında birleşen ve zararında ise uyarıcılığın yanında katkı sağlayan etkiyle muhalefet yapan anlayışın benimsenmesini son derece önemli görüyor ve destekliyoruz.

İyi Parti Genel Başkanı ve ayrıca Rize gelini Meral AKŞENER'in demokratik ve doğrudan halk seçimi ile göreve gelen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hakkında yaptığı açıklama son derece siyasetten uzak mesnetsiz bir açıklamadır. İsrail Başbakanı Netanyahu'yu "İsrail'in Recep Tayyip Erdoğan'ı" diye tabir etmek kendisinden beklemeyeceğimiz bir muhalefet yaklaşımı olmuştur.
Ulusal alanda terör ile bağdaşmadığı sürece her görüş farklılığının faydalı olduğuna inandığımız gibi uluslararası alanda da birlik ve beraberliğin önemine yine aynı şekilde inanıyoruz.

Bir bebek katilinin, İslam coğrafyasına yaptığı zulumler ile tanınan bir insanın Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başkanı'na benzetilmesi İyi Parti' ye gönül veren vatanseverler tarafından da tepkiyle karşılandığını görmekteyiz.Bu tavrın hiçbir zaman ne kendisine nede partisine fayda getirmeyeceğini hatırlatmak gerekir.Rize Muhtarlar Federasyonu olarak, Sn Meral AKŞENER'i Cumhurbaşkanımızdan özür dilemeye davet ediyoruz ve Rize gelini olarak özellikle uluslararası platformda ülkesinin yanında yer alan bir tutumun içerisinde olmasını  faydalı görüyoruz.

Yapılan bu talihsiz açıklama eğer bir puan kazanma çabası ise önerimiz şudur ki vatanına milletine düşkün güzel ülkemizde birlik ve beraberlik anlayışının ötesinde puan kazandıracak tutum yoktur.
Şüphesiz necip milletimiz her tutumu ve davranışı kayıt altına alan ve tabiri caizse " Yarına bırakan fakat yanına bırakmayan" vatansever bir millettir. Rize Muhtarlar Federasyonu olarak Sn Akşener nezdinde tüm siyasilere birlik ve beraberlik çağrımızı yineliyoruz." dedi.