Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu Başkanı Selami Aykut Rize ve Artvin’de yaşanan sel felaketinden sonra Rize’ye gelerek çeşitli programlara katıldı.

Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu Başkanı Selami Aykut Rize ve Artvin’ de yaşanan afetten sonra Rize’ ye gelerek Rize Muhtarlar federasyonu Başkanı Tuncay Maşalacı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Güneysu programına katıldılar. Programdan sonra Rize Muhtarlar Federasyonunda gazetecilere ortak açıklama yapan muhtarlar üzerlerine ne görev düşüyorsa yapmaya hazır olduklarını belirttiler.

Yapılan toplantıda konuşan Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu Başkanı Selami Aykut, “Ülkemizde zaman zaman birçok olayla karşılaşıyoruz. Rize ve Artvin’ de yakın zaman içerisinde yaşanan sel felaketinde Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonunu temsilen bu gün Rize’ ye geldim. İlk olarak Rize Muhtarlar Federasyonu Başkanı Tuncay Maşalacı ile beraber Güneysu’ya çıktık. Güneysu programında Cumhurbaşkanımızın, İçişleri Bakanımızın olduğu programlara dâhil olduk. Katılmış olduğumuz programda Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu olarak hem Rize Muhtarlar Federasyonu olarak her iki ilin muhtarlarının burada sel felaketini yaşayan muhtarlarımızın mağduriyeti noktasında imkânlarımız dâhilinde neler yapabiliriz noktasında çalışmalar gerçekleştirdik. Bu çalışmalar süreci içerisinde Rize Muhtarlar federasyonu genel Başkanı Tuncay Maşalacı Sayın Cumhurbaşkanımıza, İçişleri Bakanımıza Rize muhtarlarının bu süreçte her daim yanınızda olduğunu ve sizle birlikte bir program yapmak için hazır olduklarını ifade ettiler. Ben Tüm İstanbul Muhtarlar Federasyonu olarak, İstanbul’daki muhtarlarla Rize’ de talep doğrultusunda bir şey olursa emirlerinde olduğumuzu ifade etti” dedi.

Ziyarette konuşan Rize Muhtarlar federasyonu başkanı Tuncay Maşalacı, “Özellikle Tüm İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Selami Aykut’a ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ederim. Rizeli olarak hem Rizeli hem de Artvinli hemşerilerimizin talepleriyle karşı karşıya kalmaktayız. Bu gün Sayın Cumhurbaşkanımızın Rize-Güneysu programına katılmak üzere Selami Aykut başkanımızla beraber katıldık. Devletimiz elinden geleni Rize’ ye ve bölgeye elinden geleni yaptığına şahit olduk. Toplantılarına katıldık. Bu aşamada Rize’mizi kim ziyaret ederse Rize’ lının yanan yüreğine su serper. Rizeli olarak Rizeli hemşerilerimizin kiminin cenazesi oldu, kiminin cenazesine ulaşılamadı. Kimisi yaralandı. Hepsine Rize Muhtarlar Federasyonu Başkanı olarak acılarını yürekten paylaşıyor, çok geçmiş olsun diyoruz. Ayrıca Rizeli hemşerilerimizin elimiz yettiği kadar yanlarında olacağımızı bilmelerini istiyoruz. Bu aşamada Rize Muhtarları olarak bize ne görev düşüyorsa, her göreve hazır olduğumuzu beyan ederiz” dedi