Rize’nin Pazar İlçesi Yeşilköy mevkiinde, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapımı devam eden, Rize-Artvin Havalimanı İnşaatının %60 yakını tamamlanma aşamasına gelindi.

Rize – Artvin ve yöresinin hava ulaşım ihtiyacının karşılanmasına yönelik tamamı deniz dolgusu üzerinde olacak bir havalimanı olarak, deniz üzerinde yapılan Türkiye’nin ikinci havalimanı unvanına sahip olacaktır.

Rize-Artvin Havalimanı yapımı ile ilgili, Ulaştırma ve Altyapı bakanlığının Web sitesinde şu bilgilere yer verilmiştir. Altyapı Tesisleri İnşaatı, Altyapı Tesisleri inşaatı ile ilgili olarak, Bakanlığımız Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ihale neticesinde 08.02.2017 tarihinde sözleşme imzalanmış ve 14.02.2017 tarihinde yapılan yer teslimi ile yapımına başlanmıştır.

Pist: 3000 x 45 m. Apron: 240 x 120 m. Taksiyolu: 265 x 24 m. Koruyucu Mendirek, Çevre yolu ve tel örgüsü imalatları ile diğer altyapı tesislerinin yapılması planlanmaktadır. Konumu: Rize’ye 34 km, Artvin’e 125 km ve Hopa’ya 54 km uzaklıkta, Yeşilköy ve Pazar arasında yer almaktadır. Konumu, Rize’ye 34 km, Artvin’e 125 km ve Hopa’ya 54 km uzaklıkta, Yeşilköy ve Pazar arasında yer almaktadır.

Toplam Koruyucu Mendirek: 7600m, Dolgu Alanı (şevler dahil): 2,050,000 m². Toplam Deniz Dolgusu, Yaklaşık 85 milyon ton. Üstyapı Tesisleri İnşaatı; Söz konusu havalimanında; Yılda 3.000.000 yolcuya hitap edecek yaklaşık 20.000 m2 Terminal Binası (İç/Dış Hatlar) Teknik Blok, Kule, Hizmet Binaları ve Diğer Üniteleri ile bağlantı yolları ve otoparklar yapılması planlanmaktadır. İç/Dış Hatlara açık olacak şekilde planlanan Terminal Binası ve diğer üstyapı tesisleri ile ilgili olarak Uygulama Projelerinin hazırlanmasına yönelik çalışmalara Bakanlığımız Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından baş-lanmıştır. Altyapı işlerine ait yapım ihalesine çıkılmış olup yıl içerisinde inşaata başlanılması plan-lanmaktadır. Üstyapı işleri uygulama projeleri teminine yönelik çalışmalara da başlanılmıştır.