Baro Başkanı Av.Mehmet ÇIRAKOĞLU, Adalet Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin mevcut ile yetinmeden daha ilerilere gidebilecek hedefler belirlemeleri gerektiğini, bunun için de Hukuk Fakültesine geçiş imkânını değerlendirmeleri gerektiğini ifade etti.

Öğrencilerin bilgi donanımları ile birlikte irfan sahibi kişiler olmaları gerektiğini söyleyen Çırakoğlu, Adalet Meslek Yüksekokulu mezunlarının iş imkânlarının hayli fazla olduğu ve hukuk bürolarının büro elamanı olarak öncelikli tercihinin Adalet Meslek Yüksekokulu mezunları olduğunu beyan etti.

Baro Başkan Yardımcısı Av.Rıffat ULUŞAHİN de Adalet Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin Hukuk Fakültesine geçişlerini müteakip avukatlık mesleğini tercih etmeleri halinde, gerçekten çok önemli ve zevkli bir iş yapacaklarını, zorluklarının yanında insana yardım etmenin hazzını yaşayacaklarını belirtti.

Av.Önder ŞAHİN, hukukçunun mutlaka bilerek hareket etmesi gerektiğini, şüphe ve tereddüt ettiği konularda tam bir kesinlik içinde beyanda bulunmaması gerektiğini, bu nedenle öğrencilerin, ilim ve irfan sahibi insanlar olarak kendilerini yetiştirmeleri gerektiğini söyledi.

Program sonunda Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet YANIK tarafından günün anısına Barosu Başkanı Av.Mehmet ÇIRAKOĞLU'na şilt takdim edildi.