TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile bir araya gelen baro heyeti başkanlık sistemi ve anayasa değişikliği konusunda görüş alış verişinde bulundu. Baro heyeti, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ile yapılan görüşmede ise RTEÜ bünyesindeki Hukuk Fakültesinin aktif hale getirilmesi için her türlü desteği vermeye hazır oldukları mesajını iletti.


 
Bir süre önce seçilen Rize Barosu yeni yönetimi ziyaretlerini sürdürüyor. Rize'de çeşitli kurum ve kuruluşları ziyaret eden Rize Baro heyeti bu kez başkent Ankara'ya çıkarma yaptı. Rize Baro Başkanı Avukat Mehmet Çırakoğlu ile Yönetim Kurulu Üyeleri Şakir Aytaç, Selin Eren, İbrahim Tekeşin, Uğur Ergüven ve Ali İmran Büyük ile Türkiye Barolar Birliği Delegesi Seher Kandil ve Rize Barosu avukatlarından Seçil Akbaba TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile mecliste bir araya geldi. Baro heyeti, TBMM Başkanı Kahraman'la anayasa değişikliği ve başkanlık sistemine ilişkin görüş alışverişinde bulundu.


 
BARO'NUN HEDİYESİ DUYGULANDIRDI
 
Rize Baro Başkanı Mehmet Çırakoğlu, görüşme sonunda TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Boğaz Köprüsü'nde darbeci askerlere karşı kahramanca direnen milleti simgeleyen Türk bayrağında yer aldığı bronz işlemeli tablo hediye etti. Kahraman, hediye karşısında duygulanırken Başkan Mehmet Çırakoğlu ve yönetimine teşekkür etti.


 
BARO’DAN HUKUK FAKÜLTESİ İÇİN DESTEĞE HAZIRIZ MESAJI
 
Baro heyeti, ardından  AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ile TBMM'de görüştü. Görüşmede RTEÜ bünyesindeki Hukuk Fakültesinin aktif hale getirilmesi için her türlü desteği vermeye hazır oldukları mesajını ileten baro heyeti, Rize’deki Hukuk Fakültesi’nin Türkiye'nin önemli fakülteleri arasına girmesini arzuladıklarını ifade etti.  Baro heyeti RTEÜ Hukuk Fakültesi'nin gelişimi için tüm paydaşlarla ortak çalışma yapmak istediklerini de sözlerine ekledi.  

  
 
Rize Baro heyeti daha sonra AK Parti Rize Milletvekilleri Hikmet Ayar ve Osman Aşkın Bak ile AK Parti İstanbul Milletvekili Yıldız Seferinoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar'ı da TBMM'de ziyaret etti.