Rize Belediyesi Başkanlık Makamında, Başkan Kasap Başkanlığında gerçekleştirilen toplantı ile teknik konular elde bulunan projeler üzerinde yerinde incelenerek geçmişte yapılan fizibilite çalışmalarında ortaya çıkan eksiklikler giderildi. En ince ayrıntısına kadar değerlendirilen projede uygulama safhasına geçiliyor.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu yetkililerinden Elif Ceyda Özden, Asuman Özaltay, Cenk Yılmazer ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü yetkileri, Belediye Başkan Yardımcısı Coşkun Yeğen, ilgili birim müdürleri ve teknik personelinde yer aldığı toplantıda, Rize Entegre Su Projesi ( İPA ) projenin son teknik incelemeleri gerçekleştirildi.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap toplantı sonunda yapmış olduğu açıklamada; “İPA Projesi için İlgili Teknik ekimle birlikte kolları sıvadık. Proje’nin ilimizde hayata geçirilmesi noktasında yoğun çaba sarf ettik ve artık sona yaklaştık. Bu proje’nin ilimize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Rize Entegre Su Projesi kapsamında 25 km. Ana kollektör hattı 4km terfi hattı 5 Adet terfi merkezi Su için 5 adet su deposu yapımı, Ana su isale hattına kesme vanalarının konması ve 310 km şehir şebeke hattının yenilenmesi planlanmaktadır. Gerekli düzenlemeler yapılarak artık hayata geçirme aşamasına gelen projemiz şehrimize hayırlı olsun“ dedi.