Fındıklı Belediyesi Başkan Yardımcısı Osman Çınar beraberindeki heyetle Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’i ziyaret etti. Başkan İsmail Arter’in makamında yapılan görüşmede, master futbol takımlarının yakınlaşmasının iki şehir arasındaki ilişkilerin gelişmesindeki önemine dikkat çekilirken, karşılıklı takdimler yapıldı.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuşmasında, Rize Fındıklı’dan gelen misafirleri Gazimağusda’da ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek, Rize Belediyesi ile tanışıklıklarının eskiden gelen bir güzellik olduğunu, Mağusa Spor Derneği Masterlar Futbol Takımı’nın Rize’yle olan yakın ilişkilerini takip ettiğini ve iki şehrin master takımlarını bu yakınlaşmadan dolayı kutlayarak teşekkür etti. Rize’den heyetlerin her gelişinde memnuniyetlerini gördüğünü ifade eden Arter, kendisine yapılan nazik davet için de teşekkür etti. Hem spor hem sosyal anlamda iki şehrin yakınlaşmasının önemli olduğunu ifade eden Arter ziyaret için de teşekkür etti. 

Fındıklı Belediyesi Başkan Yardımcısı Osman Çınar konuşmasında, Gazimağusalı masterler sayesinde iki şehir arasında köprü kurduklarını, 2015 yılında kendilerinin Gazimağusa’ya geldiğini, bu yıl ise uluslararası master turnuvasında 6 gün boyunca Gazimağusalı masterleri ağırladıklarını ve Doğu Karadeniz’i tanıttıklarını söyledi. Bu dostluğu kardeş şehir ilişkisi düzeyine çıkarmak ve Belediye Başkanı İsmail Arter’i Rize’de ağırlamak istediklerini belirterek, Gazimağusa’nın çok keyif aldıkları ve kendilerini evlerinde gibi hissettikleri bir bölge olduğunu ifade etti. Belediye Başkanı İsmail Arter’i Rize’de görmekten memnuniyet duyacağını bir kez daha yineleyen Çınar, iki şehir arasında çok güzel bir dostluk köprüsü kurduklarını kaydetti. Çınar, Türkiye Masterler ve Veteranlar Futbol Federasyonu’nu kurarak 60 takım ve 4 bine yakın futbolcunun sosyal sorumluluk projesi olarak spor yaptığını, Mağusa Futbol takımlarıyla da maç yapacaklarını söyledi. Türkiye Master ve Veteranlar Milli Takımı’nın Kıbrıs’a geleceğini ve maç yapacağını ifade eden Çınar, Kuzey Kıbrıs’ta da federasyon kurulmasını ve Kuzey Kıbrıs’taki futbolcuların Türkiye Milli Takımı’na katılarak maç yapmasını istediklerini belirtti.