Müftü Mahallesi, 1 nolu Fatih sokakta aşırı deforme olan yolda Rize Belediyesi ekipleri tarafından başlatılan çalışmada sona yaklaşılıyor.

Mahalle sakinlerinin de yıllardır sahipsiz kaldığını söylediği 1 nolu Fatih sokakta başlatılan altyapı çalışmaları kapsamında yolun sökülme işlemi bitirilerek ekipler alt yapı çalışmalarına yoğunlaştı. Söküm işleminin ardından ekipler tarafından atık su, yağmur suyu ve içme suyu şebeke hatlarında yapılan yenileme çalışmalarının ardından, yolun beton çalışmasına başlanıldı.

Mahallede ikamet eden vatandaşların mağduriyeti de dikkate alınarak mümkün olduğunca hızlı bir şekilde devam eden çalışmalar kapsamında bir yandan altyapı çalışmaları devam ederken, diğer taraftan altyapı işi biten kısımlarda yolun tesviyesi yapılarak kısmen bazı bölgelerin betonu döküldü. Daha önce hiç olmayan yaya kaldırım çalışması için yeni alan oluşturan ekipler yol betonunun tamamlanmasıyla birlikte sokak boyunca sıfırdan yaya kaldırım çalışmasına başlayacak.

Aradan yıllar geçmesine rağmen bir türlü yapılmayan yolda başlatılan çalışmayı sevinçle karşılayan mahalle sakinleri, çalışmalardan memnun olduklarını belirttiler.