Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 4.5 saat süren kabine toplantısı sonrasında millete sesleniş konuşması yaptı. Erdoğan konuşmasında, "Sivil toplum kuruluşlarımızın da, imkanları çerçevesinde ihtiyaç sahiplerine destek olmaya çalıştığını biliyoruz. Bu konuda da devletin öncülük etmesi gerektiğini gördüğümüz için Milli Dayanışma Kampanyası başlatıyoruz" dedi.

Bu konuşmanın ardından Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında bir bölümü alıntı yaparak Twitter hesabından paylaştı. 

Sosyal medya hesabı üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kampanyayı şahsım olarak 7 aylık maaşımı bağılşayarak açıyorum." sözlerini paylaşan Rize Belediye Başkanı Metin'in bu paylaşımı takipçileri tarafından yanlış anlaşıldı. Paylaşımın altına yorum yapan Twitter kullanıcıları Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin'in de 7 aylık maaşını bağışladığını düşünerek kendisine teşekkür ettiler. Takipçilerinden gelen teşekkür mesazlarına yorum yapmayan Metin'in ne kadar bağış yapacağı merak konusu oldu.