Aşure günü dolayısıyla her yıl bu faaliyetin yapıldığını aktaran Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, bu günler değerli ve kıymetli günler dedi.



Hicri yılbaşının başlangıcı kabul edilen Muharrem ayının 10’uncu günü olan Aşure Günü’nde çok önemli olayların yaşandığı anlatan Başkan Kasap; “Hadîslerde rivayet edilen olaylardan birkaç tanesini saymak istiyorum. Dua kapılarının açık olduğu bu günlerde İlk i Peygamber Hz. Adem’in tövbesi bu ayda kabul olunmuş, Hz.Nuh’un gemisi bu ayda Cudi dağına oturmuş, Hz İbrahim, Nemrut’un ateşinden bu ayda kurtulmuş, Hz. Eyyüb bu ayda hastalıklarından şifa bulmuş “dedi.



Yapılan ikramların bolluk ve bereket için hükmünün büyük olduğunu ifade eden Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, belediye olarak yalnız fiziki alt yapı ve üst yapı çalışmalarına önem verilmediğini, bu tür kültürel faaliyetlerle birlikte olmanın mutluluğu içerisinde olduğunu ifade etti.



Aşure İkramı programına eşi Menduha Kasap”la Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, davete icabet edenlere teşekkür etti, aşure ikramında bulundu.



Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’a aşure ikramında Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Garnizon Komutanı Albay Semih Çoşkun, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, MÜSİAD Başkanı Mehmet Dabak, AK Parti Merkez ilçe Başkanı Sadettin Türüt ve Meclis Üyesi Necibe Oflu eşlik etti.