Rize Belediyesi 8. Çay ve Yaz Sporları Festivali, 19 Ağustos 2016 Cuma günü saat 18.00’da 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanından başlayacak olan Demokrasi Yürüyüşü ile başlayacak.

8. Çay ve Yaz Sporları Festivali bu yıl birbirinden renkli görüntülere sahne olacak. Cuma günü akşamı 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanından başlayacak olan kortej yürüyüşü öncesi meydanda mehteran takımı gösterisi vatandaşlarla buluşacak.

Cuma akşamı yapılacak olan Mehteran gösterisinin ardından saat 18’ de gerçekleştirilecek olan Demokrasi yürüyüşünde 100 metrelik dev Türk Bayrağı taşınacak. 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanından başlayacak olan kortej yürüyüşü Atatürk Caddesi güzergâhından devam ederek, İsmail Kahraman Kültür Merkezi karşısı sahil dolgu alanında Azerbaycan ve Gürcistan’dan gelen hak oyunları ekibinin gösterileriyle son bulacak.



Açılışı 19 Ağustos 2016 Cuma günü saat 18.00’da yapılacak olan 8. Çay ve Yaz Sporları Festivali çerçevesinde 19 – 28 Ağustos 2016 tarihleri arasında her gün farklı etkinlik ve yarışmalara yer verilecek.
Demokrasi yürüyüşü ve Festival çerçevesinde yer alacak olan etkinliklere tüm halkımız davetlidir.

 Festival hakkında bilgi almak ve yarışmalara başvuru yapmak için; www.rize.bel.tr/festival internet adresinden ya da Tuzcuoğlu Memişağa Parkında kurulan standa başvurabilirsiniz.