Rize’de şehir merkezinde satış yapan simitçilere Rize Belediyesi tarafından yeni bir düzenleme yapılarak hijyen ve kalite standartlarına uygun hale getirilerek “ Simit Sunum Satış Belgeleri ” Rize Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Genç tarafından verildi.

Rize'nin farklı noktalarda bulunan simitçilere yönelik yapılan çalışmada, Rize Belediyesi tarafından tek tip simit araçları hazırlanarak satıcılara teslim edildi. Ayrıca çalışma kapsamında, tek tip kıyafet hazırlanarak satış yapan simitçi esnafına dağıtıldı. Satıcılara yaka kartı uygulaması başlatılırken, her bir satıcının bağlı olduğu simit fırını sahiplerine ise Rize Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından “Simit Sunum Satış Belgesi” düzenlendi.

Kimin hangi bölgede olduğu kayıt altına alınarak numaralandırılan satıcılara yapılan denetimlerle hijyen kurallarına uygun şekilde satış yapmaları sağlanıyor. Ayrıca uygulama kapsamında her bir satıcının simit temin etmiş olduğu fırın sahipleri ve satış yapan satıcılar kendileri için düzenlenen yaka kartlarını ve Simit Sunum Satış Belgelerini Rize Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Genç’in elinden aldılar.


Belge ve yaka kartlarını alan satıcılar, tek tip uygulamasına geçilmesinin ardından vatandaşların kendilerine bakış açıcısının değiştiğini ve satışların arttığını ifade ettiler.