Tarihçi ve yazar Yavuz Bahadıroğlu, Rize 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden milli irade nöbetine katılarak vatandaşlara seslendi.


Bahadıroğlu konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için, “İlk defa kefenim boynumda geldim diyen bir lider gördük. Bu millet liderini bulduğu zaman neler yapabileceğini gösterdi. O lideri siz çıkardınız, o lider sizin çocuğunuz” dedi.



Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve eşi Menduha Kasap, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı konuşması sırasında Bahadıroğlu’nun yanında bulundu.

ALPARSLAN’DAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A

Türk tarihindeki liderlerin milletle birlikte göstermiş olduğu başarılara örnek veren Bahadıroğlu, “Biz liderimizi bulduğumuz gün Anadolu’yu vatan yaptık. O liderin adı Alparslan’dı. Liderimizi bulduğumuz gün Söğüt ve Domaniç’te devlet kurduk. Liderin adı Osman Bey’di. Liderimizi bulduğumuz gün Balkanları fethettik. Liderin adı Murat Hüdavendigar’dı. Liderimizi bulduğumuz gün Bizans’ı fethettik. İstanbul’u İslambol yaptık. O liderin adı Fatih Sultan Mehmet Han’dı. Liderimizi bulduğumuz gün, Allah izni ve keremiyle tanklara meydan okuduk. Jetlere meydan okuduk. Güce meydan okuduk. Çünkü arkamızda dik duruyordu. O liderin adı Recep Tayyip Erdoğan’dı.” diye konuştu.


Bahadıroğlu konuşmasının ardından programları dolayısıyla alandan ayrıldı.


Rize Belediye Başkanı Kasap sonrasında, AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı ile birlikte milli irade nöbetinde vatandaşlarla bir arada olmaya devam etti