Turizmin farklı kültürleri, yaşamları ve sınırları birleştiren ve zenginleştiren en önemli güç olduğunu ifade eden Belediye Başkanımız yayımladığı mesajında şunları dile getirdi:

“Dünya çapında sürekli gelişen, ilerleyen ve başlıca gelir kaynağı olan turizm, ülkelerin, şehirlerin gelişmesinde ve ekonomilerinin kalkınmasında büyük rol oynamaktadır. Aynı zamanda turizm, toplumların birbirlerini tanımaları, sevmeleri ve dünya barışı için önemli bir yoldur.

27 Eylül Dünya Turizm Günü, kuşkusuz bütün turizmcilerin ve turizm sektörünün daha da değer kazanıp kutlandığı bir gündür. Dünya turizminin en önemli ülkelerinden biri olan Türkiye’nin incisi Rize, sahip olduğu değerlerin etkin tanıtımı ile turizm sektöründe hak ettiği yeri mutlaka alacaktır.

Rize; tarihi, kültürü, arkeolojik değerleri, endemik özellikleri ve doğal güzellikleriyle iç ve dış turizm için büyük bir potansiyele sahiptir. Rize’de turizm; yatırımları ve iş hacmini geliştiren, gelir yaratan, döviz sağlayan, sosyal ve kültürel hayatı etkileyen, önemli toplumsal ve insancıl fonksiyonların gerçekleştirilmesini kolaylaştıran bir nitelik kazanarak gelişmektedir.

Turizmin en doğal hali ile göz dolduran Rize, tüm güzellikleriyle yerli ve yabancı misafirlerimizi büyülemeye ve aynı zamanda doğal tabiatını koruyarak gelişmeye devam edecektir.

Turizm, sağlayacağı ekonomik faydanın yanı sıra, Rize’yi daha saygın bir duruma getirerek yerel ve küresel toplumun gelişimine büyük katkılar sağlayacaktır. Önce ülkemizde, sonra dünyada turizm aracılığıyla barışın sağlanmasında önemli roller üstlenmeyi temenni ediyor, Dünya Turizm Gününü kutluyorum.”