Engelliler Haftası dolayısıyla , kamuoyunda farkındalık oluşturmak için Emniyet müdürlüğünün gerçekleştirdiği etkinliğe katılan engelli gençler polis üniforması giyerek polis ağabi ve ablaları ile hoşça vakit geçirdi.

İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy’unda katıldığı etkinlik, istiklal marşının okunması ile başladı. Gençlerle yakından ilgilenen Emniyet Müdürü Aksoy, onlara sarılarak sohbet etti.

Polis sosyal tesislerinde gerçekleşen programda motosiklet turu attırıldı, telsizlere cevap verdirildi, Tomayla gösteri yapıldı. Etkinlikte en dikkat çekense polis köpekleri ile yapılan gösteriler oldu

Rize Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, engelli kelimesi yerine özel çocuklar demeyi daha doğru bulduğunu belirterek, engeli daha çok toplumun ve insanların koyduğunu ifade etti. Aksoy, “Toplumda kendimiz engel çıkarmazsak ve engel olmazsak engelli diye bir şey olmaz. Ancak böyle özel kardeşlerimiz ve çocuklarımız olur. Aramızda engel olmasın, engelleri kaldıralım. Engelleri koyan kötü insan, kaldıran iyi insanlar. Hepimizin başına her şey gelebiliyor. Hepimiz engelli adayıyız" dedi.

Etkinlik kapsamında Rize'de doğuştan yürüme engelli olan Kübra Bal'a yardımcı olan şoför Aslan Uzunoğlu'da unutulmadı. Emniyet Müdürü Aksoy, Uzunoğlu gibi duyarlı vatandaşların artması ile engellilerin yaşadığı sorunlar azalacaktır dedi. Uzunoğlu ben görevimi yaptım, herkesin aynı hassasiyeti göstermesini istiyorum dedi.