Rize Polis Meslek Eğitim Merkezinin 5. Mezunlarını verdiği törene Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Belediye Başkanı Prof.Dr. Reşat Kasap, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Karaman, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hakan Dedebağı, çok sayıda davetli ve mezun polis adaylarının aileleri katıldı.

Programın açılışında Rize POMEM Müdürü Murat Sevil, yaptığı konuşmada dönem içerisinde 302 genç polisi Emniyet Teşkilatına kazandırmanın sevinci ve heyecanı içerisinde olduklarını kaydetti.

Vali Kemal Çeber, 22. dönem mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, mezun polis adaylarının birer zıpkın polis memuru olarak görevlerine başlayacaklarını belirterek, memleketin dört bir yanında kamu, mal ve can güvenliğini koruyarak görev yapacaklarını ifade etti. Vali Çeber, ayrıca; "Giydikleri üniformaları ile vatandaşımızın gözünde devletin somutlaşmış hali olacaklar. Vatandaşlarımız gördüklerinde işte devlet diyecekler." dedi.

Vali Çeber, mezun olan polislere seslenerek;"Çok özel bir görev ifa edeceksiniz. Sizlerin yapacağı her güzel örnek davranış vatandaşlarımızın gözünde devletin güzelleşmiş hali olarak aksetmiş olacak. Bundan sonra taşıdığınız bu üniforma ile bu bilinçle hareket etmenizi sizlerden istirham ediyorum Üzerinizde giymiş olduğunuz üniformanın şehit müdürümüz Altuğ Verdi, şehit Fethi Sekin, gazimiz Turgut Arslan, binlerce şehit ve gazimizin giydiği aynı üniforma olduğunu bilerek hareket etmenizi sizden istirham ediyorum. Yapacağınız bellidir. Sizler için kaleme alınmış devletimizin mevzuatına uymaktır. Emir alacağınız nokta sıralı mevzuat ve sıralı amirlerinizdir. Bundan sonra onların dışında hiç bir makam ve mevkiden emir, tavsiye ve telkin almayacağız. Beynimizi hiç bir yere kiraya vermeyeceğiz. Şanlı şerefli gururlu Türk polisleri olarak güzelce bu vatana ve millete hizmet edeceğiz” dedi ve mezunlara meslek hayatında başarılar diledi.

Konuşmaların ardından dönem birincisi Emrah Cöndek, yaş kütüğüne plaket çaktı.

Dereceye giren 10 öğrenciye hediyelerinin verildiği törende, yeni mezun 302 öğrenci yemin etti.