Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 225 Gençlik Merkezinde yapılan faaliyetlerin değerlendirme sonucunda Rize Gençlik Merkezi 2016 yılı Eylül ayı birincisi seçildi.

02-10 Ekim 2016 Aydın ili Kuşadası ilçesinde yapılan değerlendirme toplantısında Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Gençlik Merkezlerinde yapılan çalışmalar ve faaliyetlerle ilgili değerlendirmeler yapıldı. Değerlendirme toplantısına Bakanlık Temsilcileri, 81 ilin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürleri ve 81 ilde bulunan 225 Gençlik Merkezinin Müdürleri katıldı.



Yapılan değerlendirme toplantısında, yaptığı çalışmalar ve faaliyetler ile göz dolduran Rize Gençlik Merkezi 2016 Haziran ayından sonra 2016 Eylül ayında da 1.ci olarak ödüle layık görüldü. Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa ÇELİK, Rize Gençlik Merkezi Müdürü Yasin ÇAKMAKCI birincilik ödülünü Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim ÖZEKİNCİ’nin elinden aldılar.

Rize Gençlik Merkezi Müdürü Yasin ÇAKMAKCI yaptığı açıklamada  “10 bin 170 üyesi bulunan Rize Gençlik Merkezimiz ile Çayeli Gençlik Merkezimizde, Bakanlığımızın vizyonu ve misyonu çerçevesinde yürüttüğümüz etkinliklerimiz ve faaliyetlerimiz ile Rize de bulunan gençlerimize, Milli ve Manevi değerlerimiz doğrultusunda Sosyal hayatın her alanına gençliğin etkin katılımını sağlayıcı çalışmalar yapmaktayız. 2016 yılında Rize Gençlik Merkezimiz yürüttüğü çalışmalarla Bakanlığımızın yaptığı değerlendirmeler sonucuna 2 kere ayın gençlik merkezi ödülüne layık görülmüştür. Yaptığımız çalışmalarda ve faaliyetlerde bizleri her zaman destekleyen bizlere yol gösteren Bakanımız Sayın Akif Çağatay KILIÇ’a, Bakanlığımızın Yetkililerine, Valimiz Sayın Erdoğan BEKTAŞ’a İlimizin Değerli Milletvekillerine, İl Müdürümüz Mustafa ÇELİK’e, Belediye Başkanlarımıza, Sivil Toplum Örgütlerine ve değerli mesai arkadaşlarımı ve değerli çalışmaları ile geleceğimiz olan gençlerimize teşekkür ediyorum” dedi.



Rize Gençlik Merkezi Müdürü Yasin ÇAKMAKCI aynı gayret ve istekle çalışmalarına devam edeceklerini belirterek Rizeli gençleri Rize ve Çayeli Gençlik Merkezleri bünyesinde faaliyetlerine devam eden Değerler Atölyesi, Dil Eğitimi Atölyesi, Dini İlimler Atölyesi, İnavasyon Atölyesi, Sosyal Bilimler Atölyesi, Kişisel Gelişim Atölyesinde çalışmalara davet etti.