Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü himayelerinde Sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, illerdeki yerel faaliyetler sonucu bir üst grup ve deplasmanlara katılamayan yetenekli sporcuların spora kazandırılması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması, tüm paydaşlarının sporun gelişimi için işbirliği içerisinde bulunmalarının sağlanması hedefleri doğrultusunda 2014 yılından itibaren uygulamaya koyulan ANALİG ( Anadolu Yıldızlar Ligi ) 2017 yılı faaliyet programı çerçevesinde 17-19 Mart 2017 tarihleri arasında Ordu/Ünye’de yapılan Anadolu Yıldızlar Ligi Judo Türkiye Finallerinde Rize’li sporcular 2 Gümüş 1 Bronz Madalya ile döndüler.



29 ilden 227 sporcunun katıldığı müsabakalarda Rize’li Judocularımızdan 38 kg Sakıp AİS 2.ci, 42 kg Azmi KOCABEY 2.ci, 48 kg Ayşenur KARADAĞ 3.cü, oldu.



Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa ÇELİK ” Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Final müsabakalarında Rize’li sporcularımız göstermiş oldukları başarıları ile ilerisi için umut vermiştir. Hedefimiz Rize’mizden Dünya ve Olimpiyat Şampiyonları çıkarmaktır bu hedef doğrultusunda yaptığımız çalışmaların olumlu sonuçlarını almaya başladık. Bundan sonraki şampiyonalarda da sporcularımızın aynı başarıyı göstereceklerine inanıyorum ve kendilerini ve antrenörlerini tebrik ediyorum” dedi.