Rize Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘Yüzen Okullar’ projesi 2 yıldır sürdürülüyor. Rize Olimpik Yüzme Havuzuna gelen öğrenciler antrenörler tarafından verilen eğitimlerle yüzmeyi öğrenmiyor. Bu sayede hem spor yapan öğrenciler hem de denizlerde daha güvenli yüzmüş oluyor. Proje kapsamında Rize’de 2 yılda 1500 dolayında öğrenci yüzme öğrendi.   

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü projede görev alan antrenörlere teşekkür belgesi verdi. İl Müdürü Mustafa Çelik ile Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz’ın katıldığı törende antrenörler teşekkür belgelerini aldı. Kadın antrenörler Özgür Kaçar, Esra Hapeloğlu ve Başak Yaman, öğrencilere yüzme eğitimi vermekten dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti, projeyi hayata geçiren Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

ÇELİK: SAĞLIKLI BİREYLER YETİŞTİRMEK AMACINDAYIZ

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlü Mustafa Çelik, 2 yılda 1500 dolayında öğrenciye yüzme eğitimi verdiklerini belirterek “Öğrencilere yüzme sporunu tanıtmak ve sevdirmek, çocuk ve gençlerin ruh sağlığı ve fiziksel gelişimlerine yardımcı olup sağlıklı bireyler olarak yetişmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Çocuk ve gençlerin boş vakitlerini sistemli ve eğitici oyunlarla keyifli hale getirmek ve kötü alışkanlıklardan korumak, sosyalleşmeleri ve sosyal kimlik sağlamalarına yardımcı olmak yine hedeflerimiz arasında” dedi.