İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Türüt başkanlığında yapılan Mart ayı olağan toplantılarının dördüncü birleşimine, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Sarı, meclis üyeleri ve birim müdürleri katıldı.

İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan ve Genel Sekreter Ümit Hüseyin Sarı tarafından meclis genel kuruluna sunulan İl Özel İdaresi 2019 yılı Faaliyet Raporu, meclis üyesi görüşlerinin alınmasının akabinde yapılan oylama sonucunda oy birliği ile kabul edildi.

Meclis Başkanı İbrahim Türüt, oylamanın ardından yaptığı konuşmada 2019 Yılı Faaliyet Raporunun hazırlanmasında ve belirlenen çalışmaların sahada uygulanması noktasında özveriyle emek sarf eden başta Genel Sekreter Ümit Hüseyin Sarı olmak üzere tüm İl Özel İdare ekibine teşekkür etti.

İl Genel Meclisi Başkanı Türüt, konuşmasına; “Meclis ve İl Özel İdaresi olarak çalışmalarımızı büyük bir titizlik ve birliktelik içerisinde sürdürüyoruz. İlimizi geleceğe daha iyi hazırlama noktasında bölgemizin öncelikli konularını gündemimize alıp, yaptığımız istişarelerle sahada uygulama gayreti içerisindeyiz. Bu anlamda sorumluluğumuzda olan alt yapı çalışmalarının yanında geleceğimizin en önemli sektörü olarak gördüğümüz başta turizm olmak üzere eğitimden sağlığa, spordan sosyal hizmetlere kadar her alanda ilimizi daha ileri taşıma bilinciyle hareket ediyoruz. Hedeflerimiz doğrultusunda meclisimizle olan uyumlu çalışmaları, verdikleri önemli destekler ve ziyaretleri dolayısıyla Valimiz Kemal Çeber ile yaptığımız çalışmalarda en üst kademesinden en alt kademesine kadar bizlere katkı sunan herkese meclisimiz adına teşekkür ediyorum” şeklinde devam etti.

İl Genel Meclisi Başkanı Türüt’ün ardından meclis üyelerine hitap eden Rize Valisi Kemal Çeber, “Rize’de ki görevime başladığım günden bu güne kadar, Rize’de ki siyasetçisinden bürokratına Rize’nin sahip olduğu bütün dinamiklerle, uyumlu bir çalışma ortamı yakaladık. Yakaladığımız bu birlik ve beraberlik sayesinde, kendimi sizlerin arasında evimde gibi hissediyorum. Böyle bir çalışma ortamı ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde Rize’de birçok güzel hizmeti hayata geçirdik. Yeterlimi? Elbette yeterli değil. Hep birlikte yapacağımız çok daha işimiz var. Çünkü Rize her şeşin en iyisini hak ediyor” dedi.

Türkiye’nin İdlib’de yürüttüğü operasyona da değinen Vali Çeber, “Allah, İdlib’de beka mücadelesi veren Mehmetçiğimizin ayağına taş değdirmesin. Bu ülke büyük bir ülke, bu millet aziz bir millet. Sınırlarımız içinde ve dışında bunca operasyonu başarıyla yürütürken, bir taraftan da yatırımlara devam ediliyor. Bu bizim ne kadar büyük bir devlet olduğumuzun göstergesidir” şeklinde konuştu ve tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anarak, gazilerimize de şükranlarını ifade etti.