Köylerdeki tüm ulaşım, sanat yapıları ve altyapı ihtiyaçlarını karşılama adına büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdüren Rize İl Özel İdaresi, toplu taşıma araçlarının yoğun olarak kullanıldığı, nüfus olarak kalabalık olan köy merkezleri, okul alanları veya birkaç köyün ortak kullanabileceği bölgelerde, vatandaşların olumsuz hava koşullarından korunması ve güvenli seyahat etmelerine olanak sağlaması amacıyla dolmuş durakları yapıyor.

Rize İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Türüt beraberinde İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Emre Ayar ve Meclis Üyeleriyle birlikte tüm ilçelerde yapılması planlanan proje kapsamında ilk etap çalışması olarak Merkez Pazarköy köyünde yapılan dolmuş durağını inceledi.

Başkan Türüt, başlatılan projeyle ilgili yaptığı açıklamada Rize’nin yağışlı bir iklime sahip olması ve nüfus olarak kalabalık olan köylerde toplu taşımanın yoğun olarak kullanılması nedeniyle bu projeyi başlattıklarını ifade ederek “Sosyal ve kişisel ihtiyaçlarını karşılamak isteyen kırsalda yaşayan vatandaşlarımız için toplu taşımanın vazgeçilmez bir araç olduğunu biliyoruz. Ancak toplu taşıma vasıtalarını beklemek, özellikle aşırı yağışların yaşandığı bölgemizde vatandaşımız için büyük bir külfet oluşturmaktaydı. Bu nedenle vatandaşımızın toplu taşımayı daha rahat bir şekilde kullanabilmesi adına belirlediğimiz noktalara Yolcu Durağı yapılması çalışması başlattık. İlk olarak Pazarköy köyümüzde yapılan dolmuş durağımızı yerinde inceledik. Yöresel mimarimize ve çağın gereklerine uygun, güneş paneli sayesinde kendi elektriğini üreten, içerisinde oturma yeri, engelli alanı, reklam panosu hatta telefon şarj girişi bulunan modern bir çalışma oldu. İl genelinde toplam 60 adet yapacağımız dolmuş duraklarımızı belirlediğimiz plan doğrultusunda tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.