Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansının desteklediği, Rize Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, Erzurum Atatürk Üniversitesi Araştırma Görevlisi Yrd. Doç. Ahmet Çavuş’un hazırladığı ve basımı RTSO tarafından gerçekleştirilen, “Rize İlinde Sanayi ve İktisadi Kalkınma Raporu” isimli kitap, RTSO’nin kıymetli Genel Sekreteri Sn. Gafur Karali tarafından bendenize taktim edildi.



Rize ilindeki mevcut Sanayiyi, DOKA Projeleri kapsamında çok detaylı, anketlerle, grafiklerle, rakamlarla, yüzdelerle ve çeşitli sanayi kuruluşlarının resimleriyle, destekleyen, özetleyen, çok yerinde güzel bir araştırma ve çalışma. RTSO YK Başkanı Sn. Karamehmetoğlu ve Odanın Genel Sekreteri Sn. Karali’yı bu önemli ticari ve sanayi içerikli araştırma çalışmalarından dolayı kutluyorum.



RTSO YK Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, “Rize İlinde Sanayi isimli bu araştırmayla ilimizde sanayileşmenin belirlenmesi, sorunların tespit edilmesi ve bunlara çözüm önerileri getirilmesini amaçlayan çalışmalarımızdır. Bu çalışmamızla, yerinde gözlem, 10 ve daha fazla iş gücü çalıştıran sanayi tesislerine uygulanan anketler ve diğer çok çeşitli verilerden yararlanarak bu detaylı çalışma ortaya çıkmıştır. Yedi bölümden oluşan mevcut sanayiimizin fotoğrafını çok yönlü rakamsal detay çalışmalara gösteren araştırma eserimiz, Rize’mizde var olan ve bundan sonra işletmeye açılacak olan ve yapılacak olan yeni sanayi projelerine ve çeşitli sektörlerdeki her türlü yatırımlara önemli ışık tutacaktır. Özellikle çok yakın bir gelecekte tamamlanarak hizmete açılacak olan, Ovit tünelimizle 365 gün faal hale gelecek olan, Rize-Erzurum-Mardin Sevgi yolu projesi ilimizi ticari ve turistik ulaşım alanında, Doğu, Güney Doğu ve Uluslararası platformda Ortadoğu, Balkanlar ve Avrupa için inşallah bir lojistik bölge haline getirecektir. ” diye konuştu.