Çaykur Yeşilçay Kreş ve Gündüz Bakımevinin “Çalışkan Arılar” sınıfı minikleri, beraberlerinde okul müdürleri ve öğretmenleriyle birlikte Rize Sağlık Kompleksini ziyaret etti.

Ziyarette çocuklara sağlık hizmetinin sunulduğu kurumların tanıtılması, çocuk kalplerinde sağlık tesislerine karşı duydukları tedirginliği gidermek amaçlandı.

Üç buçuk- 5 yaş aralığındaki çocukların ilk önce çocuk diş polikliniğinde Dt. Yücel Sevim tarafından diş taramaları gerçekleştirildi. Çocuklar büyük bir cesaretle muayene koltuğuna oturup taramalarını gerçekleştirdiler ve cesaret belgelerini almaya hak kazandılar.

Sonrasında İl Sağlık Müdürlüğü 5. hizmet katına çıkılarak çocuklara el hijyeni konusunda bilgilendirme yapıldı ve ağız diş sağlığı kapsamında hediyeleri takdim edildi.

Akabinde, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe çocuklar tarafından makamında ziyaret edildi. Tepe’nin çocuklarla sohbetinde hoş diyaloglar yaşandı.

Sağlık kompleksini ziyaret eden miniklere son olarak kompleksin bahçesinde ambulans tanıtımı yapıldı. Çocuklar ambulansın içine bindirilerek 112 Acil hizmetler konusunda bilgilendirildiler. Ambulansı yakından gören ve siren sesini duyan çocukların heyecanı görülmeğe değerdi. 112 ekibi tarafından çocuklara hediyeler takdim edildi.

Sağlık çalışanları olarak Sağlık Kompleksimize renk ve mutluluk katan miniklerimizi aramızda görmekten büyük mutluluk duyduk.