Gençlere yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında düzenlenen bilgi yarışması 19 Şubat 2022 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.

Yarışma başvuruları 17 Şubat 2022 tarihine kadar https://yarisma.diyanet.gov.tr adresi üzerinden yapılacak olup, yarışmacılar Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları arasında yer alan Hz. Muhammed’in Hayatı (Prof. Dr. Casim Avcı -Mevlana İdris) adlı eserden sorumlu olacaklar.

Yarışmacılar söz konusu esere https://yayin.diyanet.gov.tr/Product/Detail?productId=2286 adresinden PDF ve ePUB formatlarında, dileyen https://youtu.be/8jhcbvOYPjc adresinden sesli kitap olarak ulaşabilecekler.

Yarışma neticesinde ilimiz genelinde ilk üçe giren öğrencilere Rize İl Müftülüğü tarafından; İl birincisine 500 TL, İl ikincisine 300 TL, İl üçüncüsüne 200 TL, dört ile onuncu arasına ise 150 TL ödül verilecektir.

Türkiye geneli sıralamada ise ilk 10 içerisine giren öğrencilere Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Şubeleri tarafından; birinciye 10 bin TL, ikinciye 7 bin 500 TL, üçüncüye 5 bin TL, dördüncüye 2 bin 500 TL, beş ile onuncu arasına ise 1.000 TL ödül verilecektir.

İl Müftüsü Naci Çakmakçı yarışma ile ilgili yaptığı açıklamada, "Diyanet İşleri Başkanlığımızca düzenlenen bu yarışma, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s)’in hayatının öğrenilmesi noktasında güzel bir fırsattır. Bu yarışma ile gençlerimizin bilgi seviyelerini ölçmekten ziyade, yarışma vesilesi ile Peygamberimizi daha iyi tanıma, O'nun mesajını anlama, milli ve manevi duygularını geliştirme, Başkanlığımızın düzenlediği faaliyetler ile gençlerimizi tanıştırma hedeflenmektedir. Bu bağlamda Rize ve İlçelerinde bulunan bütün ortaokul öğrencilerini bu yarışmaya katılmaya davet ediyorum” dedi.