Tüm dünyada etkisini sürdüren yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının, hayatın her alanını etkilediği gibi Kur’an kurslarında yüz yüze gerçekleştirilen eğitimleri de olumsuz yönde etkilediğini aktaran Erbaş, şunları kaydetti:

“Kur’an-ı Kerim’i öğrenmeye imkân sunuyoruz”

“Bu sebeple, Kur’an kurslarımızda eğitimlerin kesintiye uğramaması amacıyla, Başkanlığımız uzaktan eğitim faaliyetlerine ağırlık vermektedir. 2020-2021 eğitim-öğretim yılında, Kur’an kurslarına kayıtlı olan ihtiyaç odaklı, hafızlık ve 4-6 yaş grubu öğrencilerimiz, uzaktan eğitim yoluyla eğitimlerine devam etmektedir. Bunun yanı sıra, kamuda esnek çalışmaya geçilmesi, hafta sonu ve hafta içi belirli saatlerde sokağa çıkma kısıtlamalarının olması sebebiyle, vatandaşlarımızın evlerinde kalmaları gereken süreleri daha verimli ve faydalı hale dönüştürmek adına bir program başlatıyoruz. Böylelikle, henüz Kuran-ı Kerim okumayı bilmeyen kardeşlerimiz için Kur’an-ı Kerim’i öğrenmeye imkân sunuyoruz.”

“Başvurular www.diyanet.gov.tr adresi üzerinden yapılabilecek”

Başkan Erbaş, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, Kur’an-ı Kerim öğrenme imkânı bulamamış vatandaşlar için esnek zamanlı programlar oluşturulduğunu hatırlatarak, “Hiç bilmeyenlerin bile iki aylık bir sürede Kur’an’ı Kerim’i öğrenebilmeleri amacıyla, ‘Haydi Türkiye, Evden Kur’an Öğrenmeye’ sloganıyla ‘Kur’an-ı Kerim Öğretim Programı’ hazırlandı. Haftada 3 gün ve günde 2 saat dersin yer alacağı programa başvurular, ‘www.diyanet.gov.tr’ adresi üzerinden yapılabilecektir.” dedi.

“Programa başvuran görme engelli vatandaşlarımıza ‘Braille Kur’an-ı Kerim Elif-Ba’sı’ ücretsiz gönderilecek”

Programa yurt içinden ve yurt dışından başvuru yapılabileceğini dile getiren Erbaş, “Ayrıca Braille alfabesiyle okumayı bilen görme engelli vatandaşlarımız ve işitme engelli vatandaşlarımız da başvuru yapabilecektir. Programda kullanılacak materyallerin PDF formatlı dokümanlarına, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzün sayfasında yer alan materyaller bölümünden ulaşılabilecektir. Görme engelli vatandaşlarımız, durumlarını gösteren bir raporla başvurmaları halinde ‘Braille Kur’an-ı Kerim Elif-Ba’sı’ ücretsiz olarak adreslerine gönderilecektir.” ifadelerini kullandı.

Vatandaşları, “Uzaktan Kur’an-ı Kerim Öğretim Programı”na katılmaya davet eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, sözlerini şöyle tamamladı:

“Evlerimiz Kur’an’ın bereketiyle bereketlensin”

“Salgın sebebiyle içinden geçtiğimiz zor zamanlarda, tüm vatandaşlarımızı, Yüce Kitabımız Kur’an-Kerim’e daha çok zaman ayırmaya, Kitabımızı öğrenmek, okuyuşumuzu geliştirmek ve O’nun huzur veren tilaveti ve mesajlarıyla buluşmak için bu programa katılmaya davet ediyorum. Evlerimiz Kur’an’ın bereketiyle bereketlensin, gönüllerimiz onunla şifa bulsun diye ‘Haydi Türkiye, Evden Kur’an Öğrenmeye!’ diyor, hepinizi muhabbetlerimle selamlıyorum.”