Bu yıl “Peygamberimiz ve Gençlik” temasıyla idrak edilen Mevlid-i Nebi Haftası açılış programına Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, İl Müftüsü İsmail Yalçın, Müftü Yardımcıları Naci Çakmakçı ve Tuğba Kişmir, Mehmet Mataracı Kız Kur’an Kursu, Fener Çaykur Kız Kur’an Kursu ve Şuayip Seferoğlu İmam Hatip Ortaokulunda hafızlık yapan genç öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı. Programda Kur’an-ı Kerim okundu, yapılan tesbihat ve dualarla seher vaktinin manevi havasından istifade edildi.

İl Müftüsü İsmail Yalçın, Mevlid’in Müslümanların zihin ve gönül dünyalarında bir özlem, muhabbet ve hasret olarak çok güçlü ve köklü bir yere sahip olduğunun belirtti. Yalçın, “Hz. Peygamberi anlamak aynı zamanda, savaşlar, yoksulluk ve ümitsizlik gibi devasa sorunların kuşattığı yeryüzünü yeniden adalet, merhamet ve muhabbetle tanıştırmanın yolunu ve yöntemini anlamaktır. Zira O peygamber ki getirdiği vahiy ve tebliğ mücadelesi ile bir cahiliye toplumundan asrı saadet inşa etmiştir” dedi.

İl Müftü Yardımcısı Naci Çakmakçı’nın kıldırdığı sabah namazı sonrası Rize Belediyesi tarafından vatandaşlara çorba da ikram edildi.