Merkez, Ardeşen ve Güneysu ilçelerinin organizesiyle 17-18 Ocak tarihlerinde Umre ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara gönderilen; geçtiğimiz yıl icazet alan hafızlar, imam hatip öğrencileri ve vatandaşlar olmak üzere toplam 252 kişi, kutsal beldede ibadet mekânlarını ziyarette bulunuyor.

Bol bol tavaf eden öğrenciler, Arafat bölgesi içinde bulunan Cebel-i Rahme tepesini ziyaret ederek, Peygamber Efendimizin, nübüvvetle müjdelenmeden önce inzivaya çekildiği Nur dağındaki Hira mağarasında iki rekât namaz kılıp dua edebilme fırsatı buldular.

Medine şehrinin havasını da teneffüs eden öğrenciler, Peygamberimizin kabrinin bulunduğu Mescid-i Nebevi'de ibadet etmenin hazzını da yaşadılar.

Öğrenciler, Uhud şehitliği, okçular tepesi, mescitler, Peygamber Efendimizin amcası Hz. Hamza'nın kabri ve sahabe mezarlarının bulunduğu alanları görmek için adeta birbirleriyle yarıştılar.

Umreciler, vatanımızı ve huzurumuzu tehdit eden terör yapılanmalarına karşı kahraman güvenlik güçlerimizin başlattığı Afrin sınır ötesi harekâtının zaferle sonuçlanması için dua ettiler.