Birinci etabı tamamlanmak üzere olan Rize OSB de 21 yatırıncı çalışmalarına devam ederken 3 yatırımcının üretime başladığı ve toplam 1000 kişinin istihdam edileceği ifade edildi. Beklenenden daha fazla ilgi gördüğü belirtilen yatırında 2. Etap çalışmalarına hızlıca başlandığı ve planlamasını bitmek üzere olduğu duyuruldu.
MHP Yönetimine OSB hakkında bilgi veren GÜNAL;Hedeflerinin herzaman büyük olduğunu ve büyük düşündüğünü ifade ederken,yapılan yatırımlardan önce Ülkemiz sonra bölgemiz kazançlı çıkmalıdır dedi.Altyapısı,üstyapısı,lojistik sorunları, nitelikli ve ara eleman sorunları çözülmüş OSB nin ilimize katma değer katacağı bir gerçektir.Bu manada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.
OSB nin kurulma mücadelesinde vermiş olduğu emeği kararlı duruşu ve azmini taktir ettiğim Hasan Günal beyi bir kez daha kutluyorum diyen BİRBEN;12 ay çalışan bir sanayisi olmayan Rize için OSB bulunmaz bir nimet ve fırsattır ifadesini kullandı.Yatırımın fizibıl olması gerektiği,doğru zamanda doğru yerde yapılırsa amacına ulaşacağı ve katma değer katacağının Rize deki tek örneğidir dedi.
Rize’nin al-i menfaatleri için siyasi Partiler ve sivil toplum kuruluşlarının birlikte çalışma yapması ve birlikte planlama yapması gerektiğinin altını çizen BİRBEN;Atalarımız boşuna yere “akıl akıldan üstündür”dememişlerdir, ifadesini kullandı.