Aytekin KALENDER/RİZE, () – RİZE’de yapımı tamamlanan Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) cam, kereste, boya, çay paketleme gibi alanlarda 21 fabrika kuruluyor.  

Kalkandere İlçesi’nde 1’inci etap çalışmaları tamamlanan Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemelerde bulunan Rize Valisi Erdoğan Bektaş ve AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Organize Sanayi Bölge Müdürü Hasan Günal’dan biten ve başlayacak olan 2’inci etap çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Rize OSB bünyesinde faaliyetlere başlayan Cam Sanayi sektöründe hizmet veren işletmeyi gezen Vali Bektaş ve Milletvekili Karal, daha sonra Varda Suyu Projesi hakkında yüklenici firma ve DSİ yetkilileriyle şantiyede gerçekleştirilen bir toplantıya katıldı.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal incelemeleri sonrası yaptığı açıklamada, Rize’nin her anlamda yaşanabilir ve kalkınan bir şehir olmasını arzu ettiklerini belirtti. Karal, “Gayretimiz ve çalışmalarımız bu yönde tüm hızıyla devam etmektedir. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan çizdiği vizyon çerçevesinde Rize’mize hükümetimiz döneminde Cumhuriyet tarihinde görülmemiş yatırımlar yapıldı ve yapılmaya da devam ediyor. Ovit Tüneli, Rize Havalimanı ve Rize Lojistik Merkezi bunların başında geliyor. Bu yatırımların Rize’mize kazandıracağı ivme ile birlikte ileride daha büyük yatırımları ve projelerin zeminini hazırlamış olacağız” dedi.

Rize’yi ve Rizeliyi kendisine dert edindiğini belirten Hasan Karal, konuşmasına şöyle devam etti:

“Meclis çalışmalarımdan ve yoğun geçen yurt dışı programlarımdan sonra ilk anda hemen memleketime geliyorum. Bende büyükşehirlerde lüks yerlerde zamanımı geçirebilirdim, tatil yapabilirdim; ancak benim sorumlu olduğum bölge ve hemşerilerim var. Rize’min ve Rizeli hemşerilerimin sorunlarını çözmek benim görevim. Aslında görevimin de ötesinde. Ben bunu zevkle ve aşkla yapıyorum. Memleketime ve hemşerilerime gönülden bağlıyım. Bu hafta sonu da Rize’mizde yapılan devam eden önemli yatırımları inceleme fırsatı bulduk. Bunlardan biri de Rize Organize Sanayi Bölgesi. 10 yıldır yapılması için uğraş verdiğimiz Rize OSB’de bugün birinci etap çalışmaları sonra erdi. 24 parselden 21’i hak sahiplerine teslim edildi. Şuanda cam, kereste ve boya sektöründe 3 fabrika faaliyetlerini sürdürüyor. Bizler tabi buralarda işsiz vatandaşlarımızın çalışmalarını istiyoruz. İşsiz olan vatandaşlarımızın gerekli eğitimlerini aldıktan sonra burada çalışabilirler. Elbette ki ülkemizin her vatandaşı bizim için çok değerlidir, burada da çalışabilirler; fakat neden Rizeli ve bölge insanı çalışmasın”

Milletvekili Karal, Karayolları Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş ile birlikte bölgee devam eden karayolları çalışmalarını inceledi.