İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Son günlerde ilimiz genelinde Kovid-19 vaka sayıları hızlı bir şekilde artışa geçmiştir. Bu durum hastanelerimizde ve yoğun bakımlarımızda hasta sayılarına da ciddi manada yansımıştır." denildi.

Delta Varyantı Gençlerde Daha Ağır Seyrediyor Açıklamada yeni vakaların yüzde 90’dan fazlasının ya hiç aşı olmamış ya da aşısını tamamlamamış kişilerden oluştuğunu belirtilerek, "Ayrıca ne yazık ki ilimiz genelinde de hakim olan kovid formunun delta varyantı olduğu ve gençlerde dahi ağır seyrettiğini üzülerek görmekteyiz. Bununla beraber toplumsal hayatta neredeyse pandemiye yönelik etkin bir kısıtlamanın olmaması, özellikle düğün, kafeterya, lokanta vb. toplu yerlerde maskeye dahi yeterince dikkat edilmeksizin bulunulması, toplumsal hareketliliğin aşırı artması, aktif tarım sezonunun yaşanıyor olması gibi birçok sebeple virüs hızla yayılım sürecine girmiştir." ifadeleri kullanıldı.

"Tüm Vatandaşlarımızı Vakit Geçirmeksizin Aşı Olmaya Davet Ediyoruz"

Virüse karşı en etkili gücün aşı olduğunun hatırlatıldığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Virüse karşı halen elimizdeki tek ve en etkili güç olan aşı fırsatını asla kaçırmamalıyız. Çünkü net bir şekilde biliyoruz ki artık virüs hiç aşısını olmayan veya tamamlamayanlar arasında hızla yayılmakta ve ne yazık ki oldukça da ağır seyir göstermektedir. Bu sebepledir ki; henüz 20’li yaşlarda dahi yoğun bakımda hastalarımızın olması bizi çok derinden üzmektedir. Bir an önce zaman kaybetmeksizin aşı hakkı olan ama henüz aşısını olmamış ya da ikinci veya üçüncü doz aşısının zamanı geldiği halde herhangi bir sebeple olamamış tüm vatandaşlarımızı vakit geçirmeksizin aşı olmaya davet ediyoruz." 9 Ağustos İtibariyle Randevusuz Aşı İmkanı Açıklamada vatandaşların sıkıntı çekmeden ve zorluk yaşamadan aşıya ulaşabilmeleri adına 9 Ağustos itibariyle yeniden 'randevusuz' döneme geçildiği belirtilerek, "Kovid-19 aşılarımız ilimiz genelinde tüm sağlık tesislerimizde randevusuz olarak yapılacaktır. Dolayısıyla aşı olacak vatandaşlarımızın randevu tarihi bekleyip zaman kaybetmelerine gerek yoktur. Bu anlamda gerekli tüm aşılarımız tedarik edilmiştir." bilgisi paylaşıldı.