Rize Valiliği Toplantı salonunda Vali Çeber Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Vali yardımcısı Bayram Sağır, Rize Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, Rize İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Rize İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı, Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Rize Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İdris Altuntaş, Rize İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Seçkin Karaoğlu, Sağlık Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Talip Başak, Rize Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Ruh Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanı Dr. İlknur Kiraz Avcı Ve Ruh Sağlığı Birimi Uzmanı Salih Yıldırım Katıldı.

Toplantıda Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Tepe ilde sunulan ruh sağlığı hizmetleri ile ilgili bir sunum yaptı.

Toplantıda Rize'de bulunan ruh sağlığı hastalarının gerekli sağlık tesislerine sevki ve yatarak tedavilerinin sağlanması, alkol ve madde bağımlısı hastaların tedavilerinin gerçekleştirilmesinde yaşanan sorunlar ve çözüm yolları dile getirildi.

Ruh sağlığı hastalıkları bulunan çocuk ve yetişkinler ile alkol ve madde bağımlısı hastalara sahip olan ailelerin yaşadıkları sorunlar ve alınabilecek önlemlerin değerlendirildiği toplantıda vaka bazlı olarak hastalara yönelik uygulanabilecek tedbirler hakkında tekrar görüşmelerin gerçekleştirilmesine karar verildi.

Ayrıca 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu gereği haklarında sağlık tedbiri bulunan çocukların tedavilerinde yaşanan zorluklar ile ailelerimizin yaşadığı maddi ve manevi sorunlara çözüm önerileri sunuldu.