Sağlık Bakanlığı tarafından ülkemizde çocuk sağlığının korunması, hastalıkların azaltılması, bebek ve çocuk ölümlerinin önlenmesi için diğer çocuk sağlığı programlarına ek olarak 1991 yılından itibaren yürüttüğü “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” çerçevesinde Rize, 2008 yılından bu yana Altın Bebek Dostu İl unvanını sürdürdü.

Program tüm dünyada da uygulanan “Bebek Dostu Hastaneler” kavramı ile başlamış, 2000’li yıllara gelindiğinde birinci basamak sağlık kuruluşlarının da dâhil olması ile “Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları” olarak ilerleme kaydetmiştir. Rize yaptığı çalışmalarla önce Bebek Dostu İl ve daha sonra çalışmalarını bir adım daha ileri taşıyarak 2008 yılında “Altın Bebek Dostu İl” olmaya hak kazanmıştı.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından Rize’de bulunan hastanelerde ve aile sağlığı merkezlerinde başarılı çalışmalar yürüterek, bunun yanında vatandaşlara yönelik anne sütü ve emzirme konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla birçok sosyal çalışma yaparak 2008 yılından beri “Altın Bebek Dostu İl” unvanını korumaya devam ettirdi.

Sağlık Bakanlığı tarafından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törende Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” kapsamında Rize başarılarının devamından dolayı “Altın Bebek Dostu İl” ödülünü aldı.