Projenin imza töreninde konuşan Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, "Bu proje ile çayımızın Türkiye’ye ve Dünya’ya yeniden açılımı sağlanacaktır” dedi.

Rize Ticaret Borsası'nca (RTB), 9 bin 520 metrekare alan üzerinde kurulacak çarşı; Karadeniz'in yöresel mimarisindeki yapılarıyla inşa edilecek çay evleri, tadım ve satış reyonları, sinema salonları, restoranlar ve 'Çay Müzesi'nden oluşacak. RTB tarafından sahil dolgu alanında, 9 bin 520 metrekare alan üzerinde 'Çay Çarşısı' kurulması için proje hazırlandı. 4 bin 100 metrekare kapalı alana sahip olacak proje çay bahçesi konseptine uygun peyzaj düzenlemeleri yapılacak.  Hizmet binası ise bardak şeklinde inşa edilecek.

Çay Çarşısı projesi için imza töreni düzenlendi. Törene; Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Milletvekili Muhammet Avcı, Belediye Başkanı Rahmi Metin ile DOKAP Başkanı Yusuf Mengi, DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman ile davetliler katıldı.

Törende konuşan Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, Çay Çarşısı Projesi ile Rize ekonomisinin dayandığı çayın Türkiye’ye yeniden açılımını sağlayacağını belirterek “Bu proje ilimizin, çayımızın tanıtımına büyük katkı sağlayacaktır. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olacaktır. Bu konsept proje diğer illerde diğer ürünlerde de uygulanacaktır.2012 yılında proje fikrini dilendirmeye başladığımız dönemde 7-8 milyon liraya mal edeceğimiz proje bugün 20 milyon TL değerinde bir marka projedir” dedi.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin de "Çay Çarşısı benzerinde projeler akabinde küllüye, diğer sosyal donatı alanları ve yeşil alanlarla birlikte Rize sahili yerli ve yabancı turistlerin daha fazla zaman geçirebileceği bir alan haline gelecektir” dedi.

Rize Milletvekili Muhammet Avcı ise Rize’nin tüm paydaşları ile güzel bir uyum içerisinde çalışmalar yürüttüğünü belirterek “Çay Çarşısı projesi de bu uyumun bir parçasıdır. Rize nice yatırımlar kazandırdığımız böyle güzle toplantılarımız devam eder” açıklamasında bulundu.

Rize Valisi Kemal Çeber de "Biz bu projeyle birlikte Rize’de çayı demlemeye başlıyoruz. Bu ve bunun gibi 3-5 projeden sonra biz demini almış bir çay olarak, adına yakışır bir şehir olarak Rize’yi daha rahat daha huzurlu daha yaşanabilir bir kent olarak göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın desteklediği, Rize Ticaret Borsası’nın proje sahibi, Rize Ticaret ve Sanayi Odası’nın Proje ortağı olduğu Çay Çarşısı projesi için hazırlanan protokolü Rize Valisi Kemal Çeber, DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman ve Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan imzaladı. Proje sahil dolgu alanında hayata geçirilecek.