Rize Ticaret Borsası(RTB) aylık olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Resul Okumuş başkanlığında yapıldı. Toplantıda ülkemizin ve çay sektörünün genel ekonomik durumu değerlendirildi. 2016 yılı yaş çay laboratuvar istatistik verileri, çay çarşısı projesi konuşuldu.

Toplantıda konuşan Okumuş, Kasım ayı sonu itibariyle 2016 yılı toplam yaş çay alımları 1.274.180.950 kg gerçekleştiğini belirtti. Ayrıca Okumuş, Borsanın aylık çalışmalarını anlatıp, 2016 yılı Borsa defter ve gelirleri onaylanmasını yaptırdı.

Toplantıda RTB Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürü Ayfer Kıyak tarafından 2014-2015-2016 yılları çay analiz verileri sunumu yapıldı. Sunumda; üç yılın su eksraktı değerleri ortalama 30, 29,30 olduğunu söyleyen Kıyak, “Türk çayının su eksrakt değerleri Türk Gıda Kodeksi siyah çay değerleriyle karşılaştırıldığında Türk çay kalitesinin iyi olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

Çay Çarşısı Rizemize Değer Katacak
Toplantıda konuşma yapan RTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan Çay Çarşısı Projesi’nin yer tahsisi yapıldığının müjdesini verdi. Erdoğan, “Rize Belediyesi’yle yapılan ikili görüşmeler sonucunda Çay Çarşısı projesi için Valiliğin karşısında İtfaiyenin yanında 1046 metrekare alan tahsis edilmiştir. Bu alanda yapılacak Çay Çarşısı’nın projesini Kasım ayının başında projelendirmeye başladık. En kısa zamanda inşaata başlamayı planlıyoruz. Çayın topraktan başlayıp bardağa gelinceye kadar süreci anlatacak proje sosyal yaşam alanı ve çay tanıtım merkezi olup, çayımıza ve Rizemize değer katacak. Artık ilimize gelen turistlerin kaliteli Rize çayını alabilecekleri, kültürümüzü tanıtabileceğimiz ve iyi vakit geçirebilecekleri bir sosyal yaşam alanı oluşacak. Rize’yi marka kent yapacak bu projenin ülkemize, bölgemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.