RTB Başkanı Mehmet Erdoğan geçtiğimiz gün AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı’nın müjdesini verdiği Aşkale-Rize hızlı tren hattının Rize'ye büyük katkı sağlayacağını belirtti.  Başkan Erdoğan: "Herkesin bildiği üzere AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı’nın dünkü açıklamasında Aşkale-Rize arasında hızlı tren hattı müjdesi verdi.

Rizemize sosyoekonomik olarak büyük değer katacak tren yolunu yıllardır üzerinde çalıştığımız lojistik merkeze bağlayacak bu proje için başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve aylardır bu projeyi hayata geçirebilmek için çalışan Milletvekilimiz Sayın Muhammet Avcı’ya, Milletvekilimiz Sayın Hayati Yazıcı’ya, Milletvekilimiz Sayın Osman Aşkın Bak’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Ben inanıyorum ki Aşkale-Rize hızlı tren hattı projesi çay ve turizmden sonra ilimizin kalkınmasında önemli rol oynayacak. Rizemize önemli değerler katacak bu projeye birlik ve beraberlik içinde destek vermeliyiz. Aşkale-Rize Hızlı Treni ülkemize, bölgemize ve ilimize hayırlı olsun."