Okumuş, “Bütün dünyaya yayılan Korona virüs salgınından dolayı dünya alt üst olmuş durumda. Şimdi bizler yaklaşan çay sezonunu bu alt üst olmuş düzene uydurmak zorundayız. 2020 yepyeni bir dünya, yepyeni bir çay üretimi, yepyeni bir fabrikasyona ihtiyacımız var. Sezon başlamadan önce çay fabrikalarında ve alım yerlerinde neler yapmamız gerektiğine ilişkin çalışmalar yapacağız. Tabi il dışında olan müstahsillerimizin durumu ne olacak. Tüm bu sorunları devletimizin ve bilim kurulumuzun yönlendirmesiyle uygun çözümler oluşturacağız.

Konferansta Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan Yeni çay sezonu ve borsa çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. 2020 çay sezonunun 15 gün içerisinde başlayacağını belirten Erdoğan, “Yeni sezona en iyi şekilde hazırlanmaya çalışıyoruz. Öncelikle Kovid-19 salgıyla ilgili önlemler kapsamında tüm üyelerimize maske dağıtımı yapacağız. Ayrıca bu pandemi döneminde çay fabrikalarında nasıl üretim yapılacağına ilişkin bir broşür hazırlatıyoruz. Herkes kurallara uyduğu sürece sıkıntısız bir üretim sezonu atlatacağımıza inanıyorum. Kimsenin çayı dalında kalmayacaktır” dedi.

Çaymer Ballı Altın Çay Üretti

Erdoğan, “ Çay Çarşısı Projemizin inşaat çalışmaları devam etmektedir. 2021 yılının Temmuz Ağustos aylarında bitirmeyi olmayı planlıyoruz. Borsamızın Çay Araştırma ve Uygulama Merkezi(ÇAYMER) yeni bir Arge çalışması yaparak beyaz çaydan Ballı Altın Çay üretimi yaptılar. Çok güzel bir inovasyon çalışması oldu. Ayrıca Çaymer’in 100 bin liralık bir yatırımla üretim kapasitesini arttırdık” dedi.

Yeni çay sezonuyla ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı’yla görüşme yaptığını söyleyen Erdoğan, “Bakan Bekir Pakdemirli’yle üç ana konuda görüştüm. İlki yeni çay sezonunda yaş çay zammıyla beraber kuru çay zammının da beraber açıklanmasını istedim. İkinci konu olarak özel sektörü destekleyecek Sellektif Kredi verilmesini önerdim. Son olarak eğer yapılabilirse yaş çaya zam verilmesin bu zam desteklemeyle halledilmesini önerdim. Her şeyin iyi olacağına inanıyorum. Hayırlı ve bereketli bir sezon diliyorum” dedi.