Cumhurbaşkanı Kararı ile Resmî Gazetede yayımlanan ithalat rejim kararına göre çayda yüzde 145 olan gümrük vergisinde yapılan değişikliğin ardından kafalarda oluşan sorulara bir yanıtta Rize Ticaret Borsasından geldi.

Konuyla ilgili Rize Ticaret Borsasından yapılan açıklamada Mayıs ayında başladığımız çayda ithalatın yasaklanması veya zorlaştırılması yönündeki çalışmalarımız sonuç verdi denildi.

RTB’den yapılan açıklama şöyle: “Resmî Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan ithalat rejimi kararına ek Cumhurbaşkanı kararına göre çayda yüzde 145 olan gümrük vergisi yüzde 7’ye indirildi. Bunun yanında kilogram başına 7.7 Euro’yla 10.3 Euro maktu vergi getirilecek. Yani ithal edilecek çayda %7 gümrük vergisi, ortalama 9.5 Euro maktu vergi artı %8 KDV ödenerek ürün ithal edilebilecek.

Mayıs ayında başladığımız çayda ithalatın yasaklanması veya zorlaştırılması yönündeki çalışmalarımız sonuç verdi. Yerel üreticilerin ve Türk çayının desteklenmesi için önceden olduğu gibi bundan sonrada çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu kararın hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz”.