Rize TSO Meclis Üyesi, İşadamı Asım Çillioğlu, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu’nun Rize Lojistik Merkezi projesi ile ilgili açıklamalarını değerlendirerek “Doğru bir şey söyledi ancak söyleme şekli ve yöntemi çok kötü. Yaklaşık 1 ay önce Rize’ye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aynı masada otururken bunları neden anlatmadı “dedi.

Rize TSO Meclis Üyesi, İşadamı Asım Çillioğlu Rize Ticaret ve Sanayi Odasının denetlenmesi gerektiğini belirterek “İstanbul Ticaret Odası (İTO) Devlet Denetleme Kurulu “DDK” tarafından denetlenirken Rize Ticaret ve Sanayi Odası ve benzeri bir çok odanın seçim süreçleri ve yönetim şekilleri kesinlikle denetlenmeli. ” ifadelerini kullandı. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu’nun Rize Lojistik Merkez ile ilgili yaptığı açıklamaları değerlendiren Çillioğlu “Karamehmetoğlu doğru bir şey söylemiştir ancak söyleme şekli ve yöntemi çok kötü. Karamehmetoğlu Hamaset yapmak için Akparti il yönetim ve milletvekili üzerinden eleştiri dozunu abartmış Oda üzerinden siyaset yapmıştır. Cumhurbaşkanı Erdoğan en son Rize'ye gelişinde STK’larla yemekli toplantıda bir araya geldi. O toplantıda ben de vardım. Protokol için büyük yuvarlak bir masa oluşturulmuştu, o masada STK'lar adına 2 kişi vardı. Biri RTSO Bakanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu diğeri Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Güven Aksoy’du. Yemek yemek için mi o masadaydılar.Yoksa Cumhurbaşkanının gözüne şirin gözükmek için mi ? ‘Cumhurbaşkanım bizim isteklerimiz var, taleplerimiz var, lojistik merkez bekliyoruz, bu nasıl olacak? Ovit Tüneli bitti, bağlantı yolları yapılmadı’ demediniz, bunlar neden anlatılmadı” diye sordu.

Çillioğlu “Lojistik merkez adı altında Rize Milletvekili Muhammed Avcı’nın paylaştığı bir resim var. Eğer lojistik merkez buysa o sadece bir liman. Rize ikinci limanına kavuşmuş olur. Trabzon'un hamlesini çok yerinde buluyorum. Yatırım Adası çok doğru bir proje. Ben lojistikle ilgili sektörün temsilcisi olarak Ticaret Odası meclisine girdim. Bizim 150 tane üyemiz var. Ticaret odası bizim hiç fikirlerimizi sormadı. Oda meclisi içerisinde bulunup gözlemlediğim bu yöntemler ile ülkenin 2023 hedeflerine ulaşması, iş, istihdam, üretim, ihracat ve yatırım hedeflerini başara bilmesi imkansızdır. Oda ve yönetiminin tamamına yakını 2023 hedeflerine uzak kişilerden seçilmiş.15 yıldır Oda çok baskın bir statiko ile yönetilmekte. Lojistik üs ve Demir yolu eleştirisi için meclis toplantılarındaki uyarılarımıza rağmen başta iktidar ve muhalif siyasileri meclise davet etmemiş. Ayrıca mecliste hiç konuşulmayan, meslek komite ve döküme temsilcilerine danışılmadan lojistik üzerinden siyaset yapmıştır. Ayrıca bilinmelik Ovit tüneli için İkizdere-Ovit, Ovit-Erzurum arasındaki Kırık tüneli olmadıkça Ovit Tüneli Lojistik için kullanılma imkanı çok zor.Özetle Karamehmet’in Rize’deki tüm siyasilerle kavga değil uzlaşıyla çözüm üretmesini bekliyoruz. RizeTSO asla siyasete alet etmesin” dedi.