Enflasyonun kontrol altına alınması amacıyla Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın liderliğinde hayata geçirilen 'Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı' 2019'da da sürecek.

Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Aziz Karamehmetoğlu 2019'da da Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'na desteklerinin sürdüreceklerini söyledi.

Karamehmetoğlu yaptığı açıklamada: “Ülkemizde 2018 yılında döviz kurlarındaki hızlı yükselişin ardından ortaya çıkan ekonomik darboğaz ve nakit akışında yaşanan sıkıntılar, piyasalarda daralmalara sebebiyet vermiştir. Bu daralmanın ülkemizde olduğu gibi bölgemizde ve ilimizde de yansımaları olmuştur. Bu bağlamda özel sektörün kamudan bu sorunların çözümlenmesine yönelik beklentileri ortaya çıkmıştır.

Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak’ın liderliğinde hayata geçirilen Enflasyonla Mücadele Programı, döviz kurlarındaki yükseliş nedeniyle artış gösteren enflasyonun kontrol altına alınması hususuna çok önemli bir katkı sağlamıştır.

Bizler de Türk özel sektörü olarak devletimizle birlikte topyekûn bir duruş sergilemiş, 81 il ve 160 ilçedeki Odalarımız ve Borsalarımız ile birlikte bu programı sahiplenip firmalarımızın en geniş şekilde katılımını sağladık.

Rize Ticaret ve Sanayi Odası olarak tüm üyelerimiz ile birlikte enflasyonla mücadelenin 2019 yılında da aynı şekilde devam etmesini arzu ediyoruz. Zira enflasyonla mücadele, işsizlikle, yüksek faizle ve artan girdi maliyetleri ile de mücadele demektir.

Ancak bu mücadeleyi ne kamu, ne de özel sektör tek başına yürütebilir. Görev ve sorumluluk hepimizindir. TOBB ve Oda-Borsalar, Milli bir dayanışma içerisinde 2019 yılında da Hazine ve Maliye Bakanlığımızın Enflasyonla Mücadele Programına desteklerini sürdürecektir.

Yine bu çerçevede geçtiğimiz yıl üyelerimizden üretim ve istihdamda öne çıkan sektörleri desteklemek üzere vergi indirimleri talepleri gelmiş, hükumetimiz de bu taleplere olumlu yaklaşarak 4 sektörde KDV ve ÖTV indirimlere gitmişti.

Bunun yanı sıra Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı kapsamında en az %10 indirim kampanyasına destek vererek bu mücadelede biz de varız diyen değerli üyelerimize de teşekkür ediyorum.

Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak’ın 2018 yılsonunda süresi dolmuş olan KDV ve ÖTV indirimlerini 2019 yılında 3 ay süre ile devam ettirmesine yönelik kararını, hem iç piyasayı hem de enflasyonla mücadeleyi destekleme anlamında çok olumlu bulduğumuzu ifade ediyor, kendisine tekrardan teşekkür ediyorum.

Türkiye ekonomisi zorlu bir süreci geride bırakarak dengelenme ve istikrar yolunda önemli bir mesafe almıştır. İnanıyoruz ki kamu – özel sektör istişaresi ve koordinasyonu ile yeniden tempolu büyüme sürecine girecektir. Bu inançla ekonomimizin tekrar canlanması için 2019 yılında da el birliği ile çalışmaya devam edecek olan tüm sanayici ve tüccarımıza hayırlı ve bereketli kazançlar diliyorum.”