Özellikle İyidere’de yapılması planlanan lojistik üssün akıbetini soran RTSO Başkanı Karamehmetoğlu: “Seçilenlerde verdikleri sözleri yerine getirmesi lazım vatandaş, kamuoyu bunu bekler. Bölgemiz açısından değerlendirdiğimiz zaman ilimiz açısından değerlendirdiğimiz zaman da bu bölge için verilen sözler var, yani miting meydanlarında verilen vaatler var. Vatandaş bunun sorgulamasını yapar. Yapması da doğal.

Bizim tabii ana projelerimizden bir tanesi şimdi bizim midedeki lojistik merkez. Yani bu konu için artık konuşmaktan da yoruldum. Bütün projelerin bitmiş, her şeyi bitmiş, ihale aşamasına aşamasına gelmiş ama şu anda ulaştırma bakanının orada bekliyor. Peki neyi bekliyor? Duyuyorum sağdan soldan duymaya başladık bir özel sektör için yatırımcı yani bir özel sektör yatırımcısı aranıyor belki o yapar. Yani şu anda öyle ifade edildiği söyleniyor. Yani şu anda bir eğer özel sektörden bir yatırımcı bulabilirsek hemen vereceğiz yoksa işte biraz daha bekleyecek gibi bir düşüncemi hasıl oldu onu bilmiyorum. Lojistik merkez ile ilgili bizim bildiğimiz siyasilerden bir tanesi televizyonda bunu böyle olduğunu söylemiş yani şu anda bakanlık tarafından veya işte bir özel sektör yatırımcısı aranıyor lojistik merkezi yapmak için. Eğer bulabilirsek yapımına hemen başlayacağız, biraz daha bekleyecek gibi. Bu Sayın Cumhurbaşkanımızın projesi. Şunu söyleseler gam yemem. Deseler ki şu anda imkanlar belli. 5-6 ay daha bekleyelim ama maalesef işte bugünü yarına, yarını öteye atmak sureti ile böyle devam ederse bu projelerin sorgulamasını bu millet yapar. Ovit dağını deldik, ama Ovit’in olmazsa olmazı lojistik merkezdir. Onu yapmadığın zaman Ovit’in bir önemi yok.”

Trabzon’a yapılacak olan yatırım adası ve Erzincan Trabzon demiryolu ile ilgili de açıklama yapan Şaban Aziz Karamehmetoğlu Erzincan Trabzon demiryolunun bölgeye hiçbir şey kazandırmayacağını, aksine bu projenin Cumhurbaşkanı ve AK Partiye zarar vereceğini belirtirken bu projenin gündemde olmasının nedeninin bölge siyasetçilerinin sessiz kalışı olduğunu söyledi. Trabzon’a yatırım adası yapılırken Rize’de yatırım için özel sektör aranmasının düşündürücü olduğunu söyleyen Karamehmetoğlu: “Böyle bir ortamda bizim projeler için bir yatırımcı ararken bir de bakıyorsun Trabzon’da yatırım adası projesi onaylanıyor. OP zaman bende buradan şunu söylüyorum. Acaba bu yatırım adasının onaylanması ile birlikte bizim İyidere’deki lojistik merkezi ağır ağır raftan kaldırılıp orayı mı harekete geçirmek istiyorlar.