RİZE Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Rize Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırım yapan firmaların eleman bulmakta zorlandığını belirterek  “Ciddi bir iş beğenmemezlik var, insanlar masa başı iş istiyor" dedi.

Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Meclis Başkanı Şükrü Cevahir ve yönetim kurulu üyeleriyle beraber basın toplantısı düzenledi. Rize Organize Sanayi Bölgesi’nin son durumu ile ilgili bilgiler veren Başkanı Karamehmetoğlu “OSB’de  4-5 fabrika üretime başladı, yılbaşına kadar diğer fabrikaların önemli bir bölümü hizmete girecek. OSB 2. Etap kamulaştırma çalışmalarına başlıyoruz, 550 dönüm kamulaştırması için uğraşıyoruz . Bu süreçte  OSB’de yatırım yapan firmalar eleman bulma sıkıntısı yaşıyor maalesef, işin doğrusunu konuşmak lazım. Bölgemizde ciddi anlamada iş beğenmemezlik var, herkes masa başı iş istiyor,  işletme sahiplerinden aldığımız şikayet bu. Şuan yaklaşık  2200 kişi çalışıyor, bir çok firma eleman bulamadığı için diğer illerden eleman getirmek durumunda kalıyor. İsteriz ki orda kendi bölge insanımız çalışsın” dedi.

'DEMİRYOLU PROJESİNİ HER PLATORMDA ANLATACAĞIZ'

Samsun-Sarp Demiryolu projesinin çok önemli olduğunu da vurgulayan Karamehmetoğlu “Samsun Sarp Demiryolu projesi  için bizden başka konuşan yok, biz ısrarla konuşacağız. Bu demiryolunun farklı bir özelliği var, insanlar onu gözden kaçırıyor. Bu projenin hayata geçmesi ile Gürcistan’a, Bakü –Ceyhan- Tiflis demiryoluna bağlanmak demek, 1 milyar 400 bin nüfuslu pazara erişim demek, bunu görmemek için deli olmak gerek, her platformda bunu anlatacağız. Rize’deki tüm oda ve STK’lardan destek bekliyoruz” diye konuştu.