TOBB Akreditasyon Sistemi, Türkiye’deki Odaları en az Avrupa ülkelerindeki üst düzey Odaların hizmet standardına taşırken, 2017 yılından bu yana Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Akreditasyon Sisteminde “A” sınıfı akredite olarak Türkiye’de üyelerine en iyi hizmet veren Rize Ticaret ve Sanayi Odası 2021 yılındaki akreditasyon denetimi sonucunda ise Türkiye geneli ticaret ve sanayi odaları arasında en yüksek puanı alan 3. oda oldu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törenle, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Ticaret Bakan Yrd. Sezai Uçarmak ve TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Akreditasyon Kurulu Başkanı Faik Yavuz’dan ödülü alan RTSO Yönetim Kurulu Başkanı TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Aziz Karamehmetoğlu: "Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu olarak görev süremiz boyunca İlimizin ve bölgemizin gelişimine katkı sağlayacağına inandığımız her projeyi destekledik ve gerçekleşmesi için öncülük ettik. Çok şükür ki birçoğunun hayata geçirildiğine şahitlik ettik. Bunların yanı sıra üyelerimize en iyi hizmeti verebilmek için kalite standartlarımızı da en yüksek seviyede tutmak için yönetim kurulumuz, akreditasyon izleme komitemiz, genel sekreterimiz ve tüm personelimiz ile birlikte çalışmalar yürüttük. Uluslararası standartlarda, bağımsız kuruluşlarca gerçekleştirilmiş olan akreditasyon denetimlerini çok önemsedik. 2017 yılındaki akreditasyon denetimi ile A Sınıfı Akredite Oda olan Rize Ticaret ve Sanayi Odamız 2021 yılındaki akreditasyon denetimi sonucunda ise Türkiye geneli ticaret ve sanayi odaları arasında en yüksek puanı alan 3. oda oldu. Sertifikamızı ve 3.lük plaketimizi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törenle, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Ticaret Bakan Yrd. Sezai Uçarmak ve TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Akreditasyon Kurulu Başkanı Faik Yavuz’dan aldık.

Halihazırda Yönetim Kurulu Üyesi olduğum Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı 365 Oda/Borsa olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda, üyelerimize işlem kolaylığı ve hızlı hizmet vermek için oluşturduğumuz dijital altyapımız, ilimiz ve bölgemizin gelişimine yönelik lobi faaliyetlerimiz, paydaşlarımız ile gerçekleştirdiğimiz toplantılar, üyelerimizin faaliyetlerini geliştirmek adına düzenlediğimiz eğitim ve seminerler, hizmet kalitesini artırmaya yönelik personelimizin katıldığı eğitim ve seminerler gibi birçok konu başlığının incelenmesi ile gerçekleştirilen puanlama sonucunda elde ettiğimiz bu kıymetli başarımızı sürdürmek için tüm ekibim ile birlikte özverili bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz" dedi.