Rize Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine sanal mağaza üzerinden ücretsiz e-ticaret ve e-ihracat imkanı sunmak amacıyla Uzman Bilgisayar arasında sanal mağaza protokolü imzalandı. Bu protokol kapsamında Oda üyeleri beş yıl boyunca ücretsiz olarak e- ticaret ve e-ihracat imkanı bulacak.

25 Ağustos Salı günü gerçekleşen protokol imza törenine RTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu ve Uzman Bilgisayar sahibi Önder Şimşek ile RTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Hakan Mürteza Ağun ve Hamza Tüylüoğlu ile RTSO Genel Sekreter Yardımcısı Emrah Kaytaz katılım sağladı.

Konu hakkında değerlendirmede bulunan RTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, çağın şartlarına ayak uydurmanın önemine vurgu yaparak ticaretin sanal ortamda günden güne daha fazla yer edindiğinin altını çizdi. Başkan Karamehmetoğlu: “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin öncülüğünde gerçekleştirilen bu dönüşümün gerek ticaret hacmi açısından olsun, gerek vizyon açısından olsun üyelerimize büyük katkı sağlayacağına inandığını ifade eden Karamehmetoğlu, E-ticaretin herhangi bir sektörle sınırlandırılabilmesinin mümkün olmadığını belirterek büyümek isteyen bütün sektörler için büyük bir fırsat olduğunu vurguladı. Üyelerimizin e-ticaret tecrübesi edinebilmelerini ve ürünlerini internet ortamında sergileme imkanı sağlamak ve kendi bağımsız e-ticaret mağazalarını kurmalarına yardımcı olmayı hedeflediklerini belirten Karamehmetoğlu, kurulacak olan sanal mağaza ile tüm Türkiye’ye hatta dünyaya ulaşma imkanı sunacaklarını ifade etti. Son yıllarda tüketicilerin büyük oranda dijital mağazalara yöneldiklerini belirten Karamehmetoğlu, özellikle COVID-19 küresel salgını ile bu yönelim daha da fazlalaşmış olduğunu ifade ederek, salgın ortadan kalksa bile tüketicilerin bu yönelimlerinin değişmeyeceğinin öngörülebildiğini söyledi. Yeni teknolojilere uyum sağlamak için iş yapma biçimlerini değiştirerek E-ticaretin kurallarına uygun hareket etmek gerektiğini belirten Karamehmetoğlu, imzalamış oldukları protokol ile üyelerimiz ve tüketicileri dijital ortamda buluşturacak güvenli bir sistem kuracaklarını ifade etti.”