TOBB’un öncülüğünde, Oda ve Borsaların katkılarıyla gerçekleştirilecek yeni Nefes Kredisi için imzalar TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş tarafından atıldı.​

TOBB ve 365 oda borsanın tüm kaynaklarının bir araya getirilmesiyle oluşturulan Nefes Kredisi’nde 2020 yılı tamamen ödemesiz olacak. Ödemeler yıllık %7,5 faiz ile 2021’de aylık eşit 12 taksitle yapılacak. Kredi’de üst limit illere göre 50 bin ila 100 bin TL arasında değişiyor.

TOBB Nefes Kredisi 2020 projesinin 6,25 milyar TL’lik bir kredi hacmine ulaşması bekleniyor. TOBB Nefes Kredisine Denizbank aracılık edecek, Kredi Garanti Fonu (KGF) Hazine desteğiyle kredilere kefil olacak.

TOBB ve KGF ile Deniz Bank arasında yapılan iş birliği kapsamında; Rize Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine KOBİ’lere özel, 2020 yılında 6 ila 8 ay süreyle anapara ve faiz ödemesiz, 2021 yılında ise aylık ödemeli 12 eşit taksitli ve yüzde 7,5 yıllık faiz oranıyla NEFES KREDİSİ sunulacak.

Bu kapsamda RTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Aziz Karamehmetoğlu ile Deniz Bank Rize Şubesi Müdürü Özgür Devrim Güvensoy, 7. kez gerçekleştirilecek olan “TOBB Nefes Kredisi” hakkında açıklama yaptılar.

RTSO Başkanı Karamehmetoğlu Nefes Kredisi Projesinin 7. sinin gerçekleştirildiğini vurguladı. Bu bağlamda 2 aya yakın bir süreçte özel sektörün birçoğunun iş yerlerini kapalı tutmak durumunda kaldıklarını ileten Karamehmetoğlu Koronavirüs salgını nedeniyle tüm dünya ülkeleri gibi Ülkemizin de zor bir dönemden geçtiğini belirtti. TOBB camiası olarak özel sektörün mümkün olan en az hasarla bu süreci atlatması için yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Karamehmetoğlu bunlardan birinin de 2020 yılında ödemesiz olmak kaydı ile 2021 yılı içinde 12 eşit taksitli %7,5 gibi makul faiz oranlarına sahip TOBB Nefes Kredisinin iş dünyasına bir nefes aldıracağını ümit ettiklerini belirtti.

Deniz Bank Rize Şubesi Müdürü Özgür Devrim Güvensoy Cazip vade ve oranlarıyla geçtiğimiz senelerde KOBİ’lere can suyu olan TOBB Nefes Kredisi yeniden hayata geçirilirken, önceki iki projede de yer alan DenizBank’ın, bu kez de katılımcı banka olduğunu ifade etti. TOBB ve KGF desteği ile, yıllık yüzde 7,5 faiz oranlı ve üst limiti 50.000 ve 100.000 TL arasında değişen “TOBB Nefes Kredisi”ni hayata geçirdiklerini vurgulayan Güvensoy, ayrıca %0,75 KGF komisyonu ile 50.000 TL’ye kadar olan kredilerde 150 TL, 100.000 TL’ye kadar olan kredilerde 300 TL komisyon alınacağını ifade etti.

Güvensoy ayrıca Nefes Kredisi Kampanyası süresince yoğunluğu azaltmak ve müşterilerine daha sağlıklı hizmet verebilmek amacıyla; şubelerdeki çalışma saatlerini 09.00-17.00 arasında olacak şekilde yeniden düzenlediklerini bildirdi.