Çaykur Rizespor'un süper ligden düşmesi sonucu Rizespor ve Trabzonspor camiaları arasında uzun çabalar sonucunda oluşturulan dostluk ortamının sekteye uğramasının ardından iki taraftan yapılan ılımlı açıklamalarla  ortam yumuşatılırken bundan nemalanmak isteyen ve iki ilin dostluğunu istemeyen bazı eller yine devreye girdi.

Bir kaç kendini bilmez şoförün kendi hatalarını ört pas etmek ve cezadan kurtulmak için kulaktan dolma bilgileri ile haber yapan Trabzon merkezli haber sitesi hakkında bu kez de Rize Valiliği tarafından hukuki işlem başlatıldı.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş İmzalı yayınlanan basın bülteninde  gerçeklerle uzaktan yakından ilgisi olmayan bu tür asılsız haberlerle iki komşu şehrin arasına düşmanlık sokmaya çalışan yayın organları ve yetkililerinin cezalandırılması için hukuki işlemlere başlandığı belirtildi.

Yapılan açıklama şöyle: 

Trabzon merkezli bir internet haber sitesinde 17 Temmuz 2017 Pazartesi günü yayınlanan “Rize’de 61 plakalara ceza yağıyor, Trabzon Ayder’i sildi!” başlıklı haberi kaynak göstererek, son günlerde özellikle sosyal medyada iki komşu ilin arasında kurulan sağlam ilişkileri bozmayı amaçlayan kampanyanın yürütüldüğünü takip etmekteyiz.

Ülkemiz genelinde son aylarda meydana gelen trafik kazalarının artması ve bu kazalarda çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetmesi ve yaralanması üzerine trafik kazalarının önlenmesine için gerekli trafik denetimleri arttırılmıştır. Halihazırda devam etmekte olan bu denetimler esnasında; mevzuata uygun olmayan araç ve sürücülerine Rize İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince yasal çerçevede ve herhangi bir il ayrımı yapılmaksızın gerekli trafik idari para cezası uygulanmaktadır.

Gerçeklerle uzaktan yakından ilgisi olmayan bu tür asılsız haberlerle iki komşu şehrin arasına düşmanlık sokmaya çalışan yayın organları ve yetkililerinin cezalandırılması için hukuki işlemlere başlanmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Erdoğan BEKTAŞ
Rize Valisi