Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen ziyarette Ahilik Teşkilatının kuruluş amacı ve önemine değinen Vali Vekili Gülhani Ozan Sarı, “ Öncelikle sizlerin nezdinde tüm esnaflarımızın Ahilik Haftasını kutluyorum.

Temelleri 13. yüzyılda Ahi Evran tarafından Anadolu’da atılan Ahilik Teşkilatı; Türk insanının mesleğini, sanatını mertlik, dayanışma ve güzel ahlak ile bütünleştiren, milli birlik ve bütünlük anlayışıyla asırlar boyu toplumda düzeni sağlayan, üretici-tüketici ilişkisini en iyi şekilde düzenlemeyi amaç edinen kültürel, sosyal ve ekonomik bir oluşum olduğunu bilmekteyiz.

Bizler geçmişimizden beri süre gelen birikim ve tecrübeler ile birlikte kendimizi geliştiren ve Ülkemizi daha ileri seviyelere taşımak için çalışan bir milletiz. Günümüzde de Ahilik Teşkilatının bizlere sunmuş olduğu kültürel ve ahlaki anlayış içerisinde esnaflarımızın hizmet vermesi bizler için büyük bir önem arz etmektedir. “ dedi.

Vali Vekili Sarı konuşmasının devamında, pandemi ile verilen mücadelede esnaflarımızın göstermiş olduğu hassasiyet ve fedakarlığa da değinerek, “Esnaflarımız yaşanan pandemi sürecinde bizlere ciddi destek sağladı. Şuan içinde bulunduğumuz vaka yoğunluğunu da yine esnaf ve vatandaşlarımız ile birlikte aşacağız. “ şeklinde konuştu.

Programın son bölümünde Ahilik Komitesi tarafında yılın Ahisi seçilen Hasan Bilgin’e Vali Vekili Gülhani Ozan Sarı tarafından plaket verildi.