Vali Kemal Çeber, Antalta’da düzenlenen Osman Çullu Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonasında ve Isparta’da düzenlenen Türkiye Okul Sporları Bedensel Engelliler Yüzme Yarışında toplamda 2 altın, 9 gümüş, 6 bronz madalya kazanan Rizeli sporcuları kabul etti.

Valilik toplantı Salonunda gerçekleşen ziyarette Vali Çeber, Antalya’nın Alanya ilçesinde 22-23 Mart 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen, Türkiye Okul Sporları Bedensel Engelliler Yüzme Yarışında, Yıldızlar kategorisinde çeşitli disiplinlerde başarılar elde eden Bedirhan Utku ve Mustafa İnanç Er’i ve 15-17 Kasım 2019 tarihlerinde Isparta’da düzenlenen Osman Çullu Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonasında farklı yüzme disiplinlerinde birincilik, ikincilik ve üçüncülükler elde eden başarılı yüzücüler Deniz Yazıcı ile Azra Nur Yazıcı’yı tebrik edilerek ödüllendirdi.

Ziyarette Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Bedensel Engelli Milli Takım Antrenörü Şeyda Belli ve aileleri sporculara eşlik etti.

Ziyaret sırasında çocuklarla yakından ilgilenen Vali Kemal Çeber, spor yaparak önemli başarılara imza atan genç sporculara “ Sporla, sanatla sosyal yaşamın içinde olmanız bizler için sevindirici ve gurur verici. Sizlerin genç yaşınızda spora gönül vererek, disiplinli bir şekilde çalışmanız ilerde Milli takımımızda yer alarak ilimizi, ülkemizi başarıyla temsil etmenize vesile olacaktır. Yüzme sporunda elde ettiğiniz başarılardan ve gösterdiğiniz mücadeleden dolayı sizleri tebrik ediyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum.” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Vali Kemal Çeber’e engelli gençlerin sosyal hayata katılımları konusunda sağladıkları destekten ve gösterdikleri hasasiyetten dolayı teşekkür etti. Türkiye’de düzenlenen yarışmalarda Rizeli genç sporcuların verdikleri mücadeleyle takdir topladıklarını belirterek “İlimizde bulunan spor tesislerinden engelli bireylerimizin yararlanması için birçok çalışma yürütmekteyiz. Yüzme havuzlarımızda Şeyda Belli Antrenörümüzün nezaretinde bir yıl boyunca çalışmalarına devam eden kardeşlerimiz katıldıkları yarışlarda ilimizi en iyi şekilde temsil ettiler. Türkiye genelinde en genç yarışmacılar ile sporun geleceğine yatırım yapıyoruz.” dedi.

Genç sporcular ve aileleri Vali Kemal Çeber’e kendilerine gösterdikleri yakınlıktan ve destekten dolayı teşekkür ettiler. Günün anısına fotoğrafların çekilmesinin ardından ziyaret sona erdi.